додому Новини Через високу комуналку ринок нерухомості в Черкасах завмер

Через високу комуналку ринок нерухомості в Черкасах завмер

0

Ринок нерухомості у Черкасах перебуває у стані стагнації. Інколи цей штиль порушують ті, кому терміново треба продати житло. У більшості ж черкащан просто немає грошей на нерухомість. Експертну думку з цього питання дізнавався сайт vikka.ua.          

Оренда житла у Черкасах не порадує своєю дешевизною, проте останнім часом ціни тут завмерли. Вартість однокімнатної квартири у місті стартує у середньому від 2 тисяч гривень. Ще приблизно у тисячу гривень обійдеться оплата усіх комунальних послуг.

За словами директора АН "Ваш Дім" Олени Лузан, у порівнянні з минулим роком ціни на житло у Черкасах суттєво не змінилися.

"Орендна платня залишилася приблизно на тому ж рівні, що й раніше. Зростання ж цін протягом останнього року відбулося за рахунок підвищення ціни за комунальні послуги", – пояснила вона.

Також вона зазначила, що найбільш бюджетним житлом у Черкасах наразі є "гостинки" площею 11 кв. м. Кухня у таких квартирах займає лише 4,5 кв. м. 

 "Наразі почастішали поодинокі випадки, коли власники у зв’язку з переїздом продають житло", – зазначила вона.   

Ріелтор повідомила, що часто люди купують житло за містом, звідки можна доїхати до Черкас на громадському транспорті.

"Найбільшим попитом серед покупців користуються 1-2-кімнатні квартири. Через комунальні тарифи набагато менше дивляться на 4-кімнатні. Якщо двокімнатні квартири у середньому коштують 26-28 тисяч доларів, то за останні просять 33-34 тисячі гривень", – розповів сайту директор АН "Ріелті Груп Черкаси" В’ячеслав Хоменко.

При цьому діапазон скидки, на який можуть розраховувати покупці при купівлі квартири, варіюється у межах 20%.

За словами В’ячеслава Хоменка, у Черкасах трохи на спад пішли ціни на оренду комерційної нерухомості. Це не стосується лише центральної частини міста: там вартість оренди стабільна.

"Оренда приміщені під магазини – найвища. Місцями вона сягає 500-550 гривень за квадратний метр", – пояснив директор агентства нерухомості.

У той же час у Черкасах подешевшало житло в приватному секторі. "У людей просто закінчились гроші. Пропозицій багато, але ціни занадто високі. Зазвичай власники виставляють максимум, а потім поступово знижують їх", – розповів про нюанси ринку нерухомості В’ячеслав Хоменко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, якими можуть стати нові тарифи на воду для черкащан.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version