додому Новини Безпека Через факт отруєння один із закладів на Черкащині призупинив роботу

Через факт отруєння один із закладів на Черкащині призупинив роботу

0

Заклад громадського харчування, де за попередніми даними отруїлося 11 людей, серед яких троє дітей, тимчасово зупинив роботу. Про це повідомили в Головному управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

Як з’ясувалося всі постраждалі вживали страви в одному із закладів харчування Черкаського району під час проведення сімейного свята 31 серпня. Вже наступного ранку у потерпілих розпочалися ознаки отруєння: діарея, біль у животі, лихоманка, блювота. На момент госпіталізації всі хворі знаходилися у стані середньої тяжкості.

Фахівцями Держпродспоживслужби області проведено позапланове інспектування закладу харчування. В ході перевірки було виявлено низку порушень. Зокрема,  в закладі не дотримуються відповідні положення законодавства щодо зберігання і утилізації (знищення) харчових та інших відходів та не має договорів щодо їх утилізації (знищення);

не надані підтверджуючі документи щодо відповідності питної води встановленим вимогам;

на потужність допускається персонал, який не пройшов у цього оператора ринку навчання з питань гігієни персоналу;

персонал потужностей не проходить періодичне навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у цього оператора ринку;

на потужності не впроваджені постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;

не забезпечена простежуваність харчових продуктів, призначених для виробництва харчових продуктів, на всіх стадіях їх виробництва та обігу;

не надано підтвердження проведення результативної боротьби зі шкідниками та гризунами (відсутні засоби профілактики та боротьби зі шкідниками (пастки) по зовнішньому периметру, який вказаний в документах по проведенню боротьби зі шкідниками).

Також, для встановлення причинно-наслідкового зв’язку були відібрані зразки харчової продукції (яйця) та змивів з поверхонь.

У зв’язку з численними порушеннями, які можуть становити загрозу для здоров’я людей, прийнято рішення про тимчасове призупинення виробництва та/або обігу харчових продуктів на 10 днів. Оператор ринку зобов’язаний усунути порушення у визначений термін.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version