додому Новини Безпека Черешня з Умані через черги не поїхала в Європу

Черешня з Умані через черги не поїхала в Європу

0

Уманська фруктова компанія» відмовилася від експорту своєї продукції. Одна із основних причин – черги на кордоні. Про це повідомив сайт AgroTrend.

Підприємство «Уманська фруктова компанія» завершило сезон збору черешень. Цьогоріч урожай склав 116 тонн ягід. У компанії зізнаються, що реалізація продукції цього року була непростою. Через черги на кордоні «Уманська фруктова компанія» цьогоріч вимушена була відмовилася від експорту.

«По-перше, не було весняних приморозків, тому черешня вродила, як кажуть, у «кожної бабусі». Пропозиція була велика. По-друге, експортувати черешню було складно, бо на кордоні машини стояли по кілька діб. Тому увесь урожай залишився в Україні», – розповіла керівник проекту Оксана Гордій.

За її словами, весняні прогнози на високу ціну черешні в Україні у зв‘язку з відсутністю мелітопольської не справдились.

Уманська черешня

Засновниками «Уманської фруктової компанії» є Оксана та Віктор Гордій. Останній є засновником Уманського тепличного комбінату.

На Черкащині велику частину плодоовочевого ринку займає Уманський тепличний комбінат. Там з початком війни обсяг урожаю зменшився на 40 %. Більше того, підприємство страждало від обстрілів. Було пошкоджено скло на кількох теплицях.

Через небезпеку, перебої з постачанням, проблеми з логістикою робота підприємства значно ускладнилася. Утім, комбінат продовжує працювати і навіть експортувати продукцію.

Комбінат надіслав уже більш ніж 160 тонн огірків та помідорів для українських лікарень, військових, територіальної оборони та переселенців.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version