додому Новини "Борщовий набір" б’є рекорд доступної ціни

"Борщовий набір" б’є рекорд доступної ціни

0

Цьогорічний ринок овочів України, влаштував справжній "атракціон" небувалої щедрості для споживачів. Так, минулого тижня на роздрібному ринку "борщовий набір" знову подешевшав. Цього разу він скинув ще 7,2 % ціни, інформує Agravery.

Такі дані випливають з інформації наданої виданню Міністерством аграрної політики та продовольства.

Зокрема, після середньостатистичної ціни — 4,17 грн за кг картоплі , що фіксувалася станом на 4 серпня, вже 12 серпня середня вартість картоплі по країні втратила 6 % і відповідає показнику 3,94 грн за кг.

Ціна капусти зменшилася на 5 %, нині коштує у середньому 2,58 грн за кг, проти 2,58 тижнем раніше

Морква упродовж звітного періоду зменшила свою вартість на 8 %. Проти попередніх 4,52 грн за кг, її середня вартість 12 серпня відповідає показнику — 4,15 грн за кг.

Буряк втратив 26 копійок своєї попередньої вартості, що відповідає 7%. 12 серпня за нього правили 3,63 грн за кг.

І позицію лідера у ціновому зниженні продовжує тримати цибуля. Так за офіційними даними її вартість зменшилася на 9 %, що привело ціну на споживчому ринку до позначки 4,73 грн за кг.

У підсумку загальна вартість овочів борщового набору у середньому коштує 19,03, тоді як ще 4 серпня вона складала 20,51 грн за кг. Варто зазначити, що учасники ринку відмічають, по окремим позиціям вартість стала нижчою рентабельної.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version