додому Новини Боронити ліси Черкащини від вогню допомагатиме протипожежний модуль (ФОТО)

Боронити ліси Черкащини від вогню допомагатиме протипожежний модуль (ФОТО)

0

Звенигородський лісгосп, якому підпорядковане Катеринопільське лісництво, закупив для потреб лісництва автомобіль "УАЗ", мотопомпу та ємність для води. Автівку брали вже з пробігом, однак відреставрували її та оснастили відповідно до потреб. Тож боротися з вогнем лісівникам тепер допомагає власний протипожежний модуль, повідомляє прес-служба обласного Управління лісового та мисливського господарства.

За словами заступника директора Звенигородського лісгоспу Олега Баглая, загалом на території лісництва переважають листяні насадження, а тому у придбанні габаритного протипожежного автомобіля немає доцільності. Однак тут є три хвойні урочища, площею майже 2 тис. га. Саме вони опиняються у зоні ризику під час високого класу пожежної небезпеки. Тож у спеку пильнують їх з особливою увагою.

– Не горить там, де чекають, – підкреслює директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко. – Якщо ж загорання вже сталося, важливо якомога оперативніше локалізувати пожежу та ліквідувати її.

За словами лісничого Катеринопільського лісництва Сергія Лисяного, величезним плюсом є висока прохідність "УАЗа". Навіть піщане бездоріжжя ця автівка долає без проблем, а отже дозволяє виграти час – фактор, від якого часто залежать масштаби пожежі.

Як зауважує директор лісгоспу, така покупка – не лише інвестиції у безпеку. У "несезон", лісівники також зможуть використовувати транспорт і для інших потреб, наприклад, підвозу посадматеріалу, інвентарю та ін.

Попри нове придбання працівники лісової охорони сподіваються, що користуватися модулем на пожежах доведеться якомога рідше.

Як повідомляв сайт vikka.ua, понад 50 порушень зафіксовано у перші дні сезону полювання на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version