додому Новини Бензин А-92 стає дефіцитом: Білорусь і Росія блокують постачання нафтопродуктів до України

Бензин А-92 стає дефіцитом: Білорусь і Росія блокують постачання нафтопродуктів до України

0

На оптовому ринку посилюється дефіцит бензину, особливо марки А-92. Основна причина – проблеми з поставкою із Білорусі, повідомляє Діловий регіон.

На тижні оптових пропозицій майже не було, однак найбільш відчутна нестача бензину А-92. Так, на 24 липня ціна піднялася до 20 100 гривень за тонну, перевищивши вартість бензину А-95. За словами трейдерів, найближчим часом великих надходжень не буде: весь бензин Білорусь продає Росії, де його щоліта бракує.

Середні ціни з врахуванням пропозицій "Укрнафти" з початку тижня відчутно зросли: А-92 здорожчав на 300 грн до 19 800 гривень за тонну, а А-95 – до 19 850 гривень за тонну, подорожчавши на 150 гривень. Крім того, оптовики повідомляють про ембарго на постачання нафтової продукції в Україну з Росії.

– "Роснефть" блокує постачання нафтопродуктів до України. У день введення американських санкцій уже завантажені російські вагони повернули назад і злили бензин у резервуари, – розповів український імпортер.

Єдиним альтернативним джерелом постачання А-92 залишилася Румунія, однак "Ромпетрол-Україна" анонсував танкерне постачання румунського ресурсу лише на 5 серпня. Ситуація із дизельним топливом поки що стабільна: запаси є і в білоруських партнерів, і на внутрішньому ринку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version