додому Новини Батько і син із Черкащини власноруч зробили автівку за 4 місяці (ФОТО)

Батько і син із Черкащини власноруч зробили автівку за 4 місяці (ФОТО)

0

Віталій Островський із сином Анатолієм із Майданецького на Тальнівщині власноруч зробили автомобіль, пишуть "Вісті Черкащини". Скільки витратили коштів, не знають. Кажуть, точний облік витрат ніхто не вів.

Сконструювати машину – дитяча мрія Островського-старшого, яку вдалося реалізувати уже на пенсії. Та й то завдяки сину.

"Толя проявляв ініціативу. Підганяв мене, бо я робив би декілька років. Щось підсилював би, а щось і вдосконалював. Син взагалі дуже швидко ловить технічні ідеї. Бачить, як реалізувати їх із найменшими затратами", – розповідає Островський-старший.

"Ми не ставили за мету сконструювати гоночний болід чи вантажівку. Зробили автомобіль для відпочинку і фотомандрівок. Максимальна швидкість його 30 км/год. Має гідравлічні дискові гальма, "ручник", зовнішнє і внутрішнє освітлення, габаритні вогні, фари світлодіодні від "Ауді", – із захопленням розповідає Віталій Миколайович.

Детальних креслень не робили. Був лише загальний малюнок. Виходили із того матеріалу, що мали. Колеса і диски від "Таврії", мотор від мотоцикла "Мінськ". Основне, щоб було просто та максимально комфортно.

Більшість деталей виготовляли самі. Щось купляли, щось приносили односельці. А ось щоб виточити деталі, довелося їхати у Новомайданецьке та у Вишнопіль. До речі, на зварювальні роботи пішло 7 кг електродів.

Автомобіль народжувався чотири місяці. "Ім’я поки не придумали, але декілька пар хрещених "малюка" маємо. Це ті, хто допомагав словом і ділом: Віктор Навроцький, Михайло Войченко, Леонід Бабій, Володимир Баранюк, Віктор Маліновський, Петро Поліщук, Володимир Заболотній, Микола Тищенко… Багато людей приходило до нас у гараж. Мабуть тому, коли зробили перший виїзд у село, мало кого здивували", – каже Віталій Миколайович.

Машина зовні невеличка. Але всередині місця вистачає. Усе продумано до найменших дрібниць. Нічого зайвого. На підлозі замість звичних гумових килимків – ковролін.

Віталій Островський за освітою технік-механік. 35 років викладав у Майданецькій автошколі. Його син Анатолій – технік-електрик. Крім автомобілебудування захоплюються ще й фотографуванням.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині невдовзі відкриють перший в області кабінет замісної підтримувальної терапії.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version