додому Новини АТОвець навколішки отримав шаблю перемоги із рук ветерана (ФОТО)

АТОвець навколішки отримав шаблю перемоги із рук ветерана (ФОТО)

0

В обласній філармонії відзначили День пам’яті та примирення і 70-ту річницю перемоги над нацизмом. На них запросили як ветеранів Другої світової війни, так і учасників АТО на сході країни.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

 "Ми проявили неабияку наполегливість і самовідданість у боях за Батьківщину, – каже ветеран Анатолій Зарва. – Тепер від імені ветеранів Другої світової війни хочу передати шаблю перемоги молодому поколінню, щоби вони примножували славу своїх пращурів".

Шаблю з рук ветерана навколішки отримав боєць Сергій Лугеря. Каже: "Тримати цю зброю – велика честь".

"Коли в дитинстві ходив на парад, то не розумів, чому в очах ветеранів були сльози, – розповідає учасник АТО. – Тепер, коли сам поїхав на війну та побачив на власні очі, як гинуть друзі, зрозумів причину тих сліз. Вони вистояли, й ми вистоїмо. Як кажуть: борітеся – поборете! Ми поборемо!"

Від обласної влади ветерани отримали почесні грамоти та квіти.

 

"Наші діди-прадіди 70 років тому вибороли для нас майбутнє, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Майбутнє без поневолення та гніту. Сьогодні ми разом відстоюємо цей здобуток. Хто в тилу, а хто на лінії вогню. Українці гуртом знову борються за мир, свободу та незалежність. Причому не лише України, а всієї Європи. Бо ми, як ніхто, розуміємо: в нас одна Батьківщина. І слава героям, які її захищали тоді та захищають нині".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version