додому Новини Освіта Арттерапія та англійська мова: як у Черкасах допомагають дітям переселенців знаходити нових...

Арттерапія та англійська мова: як у Черкасах допомагають дітям переселенців знаходити нових друзів (ВІДЕО)

0

У Черкасах дітям переселенцям допомагають розвиватися і знаходити друзів. Ключовий інструмент для цього — мистецтво. Повідомляє власкор ВІККА

Виставу Черкаського драматичного театру дивляться переважно родини переселенців. У відвідуванні культурних заходів їм сприяють різні громадські організації. Так, Михайло та Олена з Маріуполя взялися провести своїм малятам «культурне літо».

ОЛЕНА, МАМА

Якщо видається у нас така змога, приходимо до театру, особливо на дитячі вистави, на дорослі якось не встигаємо, часу не дуже багато. Дітям дуже подобається, ми вже разів зі 5 були.

Українську народну казку на сучасний лад із батьками переглянули Ксенія та Ілля.

ІЛЛЯ

Хто сподобався найбільше? – Рак. – Що він зробив? – вигнав козу-дерезу.

А тут трохи старші діти мають змогу обговорити виставу із психологом: разом фантазують, як могла б інакше скластися історія. Із козою, яка зайняла чужу хатку, школярі пропонували домовитися, подружитися чи, наприклад, вмовити її повернутися до діда.

ОЛЕНА БОБОШКО, ПСИХОЛОГИНЯ

Коли ми зустрічаємося з якоюсь ситуацією, ми маємо уже якось діяти. А якраз із допомогою казки діти тренуються і обмінюються досвідом. Тому що коли це відбувається в групі, є різні варіанти. Вони чують, як можна по-іншому, програють це, а потім в життя виходячи, вони обирають той варіант, який їм здався найкращим.

YouTube video player

Заняття з психологом проведене в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Держдепартаменту США. Проєкт охоплює 8 міст України. У Черкасах з дітьми займаються педагоги та психолог.

МИКИТА СТРИЖКО, ГОЛОВА ГО «ЗРОЩУЙ СУСПІЛЬСТВО»

Проводимо майстер-класи, арттерапевтичні заняття, англійська мова, але з упором якраз на комунікацію, соціалізацію. Ігрова форма: тобто, дітки між собою спілкуються англійською і їм це допомагає знайти друзів.

У Черкасах планують охопити близько 5 сотень юних відвідувачів. На меті у проєкту сприяти соціалізації дітей та зміцнити їхню психологічну стійкість.

МИКИТА СТРИЖКО, ГОЛОВА ГО «ЗРОЩУЙ СУСПІЛЬСТВО»

Можна й зараз долучитися, можна написати в пошуку «Зростаймо разом для ВПО» і по першому сайту, який вам випаде, можна зайти, в нас дуже багато медіапосилань, там можна знайти посилання з формою реєстрації.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version