додому Новини Активісти назвали найбідніших і найбагатших черкаських депутатів

Активісти назвали найбідніших і найбагатших черкаських депутатів

0

Найбагатших та найбідніших депутатів Черкаської міської ради назвали активісти громадянського руху "Чесно". Свої висновки вони зробили на підставі аналізу декларації місцевих обранців за 2014 рік.

Перше місце за задекларованими доходами посідає екс-мер Сергій Одарич. За 2014-й він заробив майже 80 тисяч гривень, однак сума сукупного доходу членів сім’ї склала понад півтора мільйони. Це доходи від підприємницької діяльності родини.

Другим найбагатшим депутатом міськради є "батьківщинівець" Роман Діскант. Він задекларував понад мільйон доходів і ще майже 300 тисяч – заробіток дружини. Третій – Олександр Згіблов із сукупним доходом членів родини понад мільйон гривень.

Четверту і п’яту сходинки посідають "батьківщинівці" Руслан Петрик і Валерій Міняйло. Їхні доходи теж наближаються до мільйона.

Черкаська міська рада славиться і депутатами, які живуть "за межею бідності". Будучи кандидатами у депутати, вони зазначали у своїх деклараціях нульові доходи, які взагалі не відповідають прожитковому мінімуму.

"Бідніші за церковних мишей підприємці Руслан Лола (займається автосервісом) і Ярослав Нищик (займається роздрібною торгівлею). Їм не вдалося заробити жодної копійки за 2014 рік. За які ресурси вони утримували своїх неповнолітніх дітей, незрозуміло", – дивується координатор кампанії "Стеж за грошима" громадянського руху "Чесно" в Черкасах Сергій Слинько.

Активіст висуває три можливі варіанти, як "бідним" депутатам вдалося вижити.

"Перший можливий сценарій – вони дійсно жили на ту суму, яку задекларували. Можливо, використовували заощадження з минулих років. Другий – ці депутати отримують фінансову підтримку і можуть залежати від неї у прийнятті депутатських рішень. Або третій – вони незаконно заробляли кошти завдяки корупційним схемам", – зазначає Сергій Слинько.

На думку керівника проектів Комітету виборців України Алли Скрипник, такі пусті декларації свідчать про те, що черкаські кандидати в депутати нехтують такою річчю як публічність, попри те, що вони ідуть в політику, що сама по собі є публічною. Однак така інформація є дуже корисною для самих виборців, які визначаються зі своїм депутатом.

"Я абсолютно впевнена, що, якби біля того стенду, який було поставлено у моєму дворі кандидатом у депутати Лолою із написом "Реконструкція під’їзної доріжки здійснюється за кошти кандидата в депутати Лоли" була ще й декларація, яка взагалі має нульовий дохід, виборець, можливо, задумався, за які "шиши" це все робиться і чи будуть роботи завершені. Звісно, воно не завершено", – зауважує Алла Скрипник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, нардеп із Черкащини за минулий рік заробив півмільйона гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version