додому Новини 15 черкащан із батальйону "Донбас" склали присягу і вирушають на Схід (ФОТО)

15 черкащан із батальйону "Донбас" склали присягу і вирушають на Схід (ФОТО)

0

Бійці батальйону "Донбас" склали присягу на вірність українському народу в селі Нові Петрівці на Київщині. Там вони проходили військову підготовку. Вже за кілька днів бійці поїдуть на Схід України для участі у антитерористичній операції.

Це вже втретє з Нових Петрівець відправляють бійців Нацгвардії. Цього разу присягу на вірність народу склали більше 600 добровольців, з них 360 осіб – це бійці батальйону "Донбас", інші – резервісти. На сьогодні розпочато комплектування нового батальйону, у ряди якого вже записалось більше 200 осіб, повідомляє прес-служба Черкаської обласної ради.

У рядах батальйону "Донбас" проходять вишкіл 15 черкащан. Серед них є молоді хлопці призовного віку, нещодавні студенти, є чоловіки середнього віку й один найстарший, якому за шістдесят, а також жінки, які нарівні з чоловіками несуть усі тяжби служби й готові йти на передову.

Після складання урочистої присяги бійців привітав начальник управління Північного територіального об’єднання Національної гвардії України генерал-майор Микола Миколенко та командир батальйону "Донбас". Останній, зокрема, підкреслив високу стійкість бійців, їхній патріотизм та відданість рідному народу. Привітала вояків зі складенням присяги й побажала Божого заступництва голова обласної ради Валентина Коваленко. Благословив та провів освячення бійців духовний капелан Майдану отець Павло Добрянський. Після чого привітати бійців мали змогу рідні, близькі та друзі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version