додому Новини Черкащина На Черкащині прогнозують перші осінні заморозки

На Черкащині прогнозують перші осінні заморозки

0
погода осінь заморозки

У цьому році метеорологічна осінь затрималася і прийшла до Черкащини лише 2 жовтня замість середини вересня. Проте зміни у природі майже не помітні. До того ж, зберігається значний дефіцит опадів. Про це пише керівник Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.

погода осінь заморозки

7-8 жовтня Україна, зокрема Черкащина, зазнає впливу нового циклону. Очікується різке падіння атмосферного тиску на 15-18 мм.рт.ст та подальше його різке зростання. Холодні дощі та вітер. Далі детально:

6 жовтня утримається прохолодна, суха та вітряна погода з температурою вночі 6-11º, вдень 17-22º.

7 жовтня у передній частині «пірнаючого» циклону, збільшиться хмарність посилиться південно-західний вітер до 15-18 м/с , який дещо підвищить денну температуру до 19-21º після прохолодного ранку 5-7º.

Неділя 8 жовтня: прогнозують помірні дощі на фоні поривчастого вітру та початок похолодання з аномальним ходом температури: після відносно теплого ранку з температурою 10-15º тепла, вдень похолодає до 7-12º тепла.

У понеділок, 9 жовтня опади припиняться, полярне вторгнення зумовить зниження температури вночі до 1-6º тепла, заморозки на поверхні грунту 0-5º, вдень 7-12º тепла.

За попередніми розрахунками, із 12 жовтня на Черкащину повернеться тепло, тобто завітає «бабине літо» з денними температурами 20-25º.

Читайте також:

Замість квітів тепловізор: у Черкасах школярі купили військовим обладнання

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version