Який гриль варто купити, щоб стати майстром приготування м’яса на вогні? Всі деталі — у сьогоднішньому матеріалі.
Продаються вугільний, керамічний і газовий грилі. Вугільний і керамічний працюють на вугіллі. Газові зазвичай дорожчі, але при цьому вони швидко розігріваються і дають змогу готувати кілька страв одночасно.
Якщо ви вибираєте гриль навсправжки й надовго, рекомендуємо звернути увагу на найпопулярніших представників у своєму класі. Проаналізувати цінову політику інтернет-магазинів та вибрати найвигіднішу пропозицію можна на сайті прайс-новігаторі m.ua.
Легенда створення першого вугільного гриля відома багатьом шанувальникам барбекю: розпилявши морський буй навпіл, Джордж Стівен став біля джерел компанії, що пропонує найпопулярніші грилі у світі. Вугільний гриль Weber Master-Touch GBS дає змогу готувати на решітці, смажити на шампурах та коптити. Передбачено хромовану решітку діаметром 57 сантиметрів з додатковою системою для використання аксесуарів (вок, стейк-решітка, сковорода). Кришка і котел покриті порцеляновою емаллю. Кришка з вбудованим термометром має зручну ручку, яка не нагрівається. Котел обладнано системою очищення з пилозбірником, захищеним від вітру.
Керамічні грилі Big Green Egg походять від привезених з Японії американськими солдатами класичних азіатських глиняних печей камадо. "Велике зелене яйце" — якісний варіант. Вартість його вища, ніж інших грилів початкового рівня, наприклад грилів-котлів Weber. Але це ідеальне рішення для тих, хто захоплюється приготуванням їжі на природі. Гриль зроблений з керамічного матеріалу, тому він прекрасно утримує вологу і тепло. Вбудований температурний датчик дає змогу ретельно контролювати те, що відбувається під кришкою. У цьому грилі можна готувати на високих температурах і на повільному вогні, а також коптити, готувати піцу й овочеві рагу.
Грилі з інфрачервоним випромінюванням — прекрасна альтернатива газовим варіантам. Більшість газових грилів виробляють значну кількість конвективного тепла, але без інфрачервоного пальника часто не в змозі забезпечити температурний еквівалент стейк-хауса. Подібні грилі прості у використанні, спеціально спроєктовані для приготування соковитої їжі, запобігання спалахам полум’я й економії палива. Газовий гриль Char-Broil Performance T36D — бестселер сезону. Обладнаний трьома основними пальниками, додатковим бічним, основною та додатковою решітками для підігріву. Дуже зручно користуватися вбудованими термометрами для кожного пальника.