Вобласній філармонії від наїдків ломилися столи. Аграрії з усіх районів Черкащини звезли до обласного центру сто п’ятдесят кілограмів ковбасі більше трьохсот кілограмів короваїв та інших хлібобулочних виробів. Так годувальники Черкащини відзначили професійне свято – День працівника сільського господарства. Чим ще смакували на святі, знає кореспондентка ВІККА-НОВИН Наталя Кириленко.
Цьогоріч золотонісці привезли з собою печене порося, фаршировану щуку, запашний коровайі багато інших хлібобулочних виробів. Однак найбільше вони здивували гостей свята справжньою українською стравою. Її готували найкращі господині Золотоноші.
Валентина Чистякова, товарознавець Золотоніського хлібокомбінату: «Вареники наші запашні з картоплею та капустою, дуже смачніта просяться до столу».
Аромат свіжої здоби манив усіх присутніх до столу Чорнобаївського району. Вони привезли свій млин, вазу для квітіві ріг достатку. Крім цього, привітали гостей зі святом оригінальною їстівною листівкою.
Тамара Козаченко, директор Хлібопекарського комбінату Чорнобаївського району: «Зернота хліб – це одне ціле, ми переробляємо продукцію, яку вирощують сільгоспвиробники, томув нас дуже тісний зв’язок із ними. Зараз ви бачите чудову продукцію, яку зробили наші пекарі».
Усіх аграріїв із професійним святом – Днем працівників сільського господарства – привітав голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб. Керівник області подякував усім трудівникам хліборобського краю.
Сергій Тулуб, голова Черкаської облдержадміністрації: «Працьовиті руки, природна селянська мудрість, багаторічний досвід живлять сьогодні український народ, стверджуючи істину: якщо є урожай, тов народі мир і спокій».