додому Новини на ВІККА ВіККА-новини В Україні в розпалі Масляний тиждень

В Україні в розпалі Масляний тиждень

0

Масляний тиждень у розпалі. Він є підготовчим до Великого посту. Традиційною святковою їжею в Сирний тиждень, як його ще називають, є млинці. У кожній українській родині свій рецепт цієї смачної страви. До плити стають і домогосподарки, і депутатки.

Незвичні млинці пече депутатка міської ради Марина Волошенко. Рецепт їй повідала бабуся. Фішка страви – мінеральна вода, мак і ванільний цукор.

Марина Волошенко, депутат Черкаської міської ради: «Це дуже цікава штука – ванільний цукор. До звичайного цукру у скляній баночці додають стручок ваніліну. За два-три тижні він насичується ним. І маємо ось такий смаколик. Його теж додаємо до страви».

Смак бабусиних млинців Марина пам’ятає ще з восьми років. Рецепт старенької з року в рік лише вдосконалювала. Новий інгредієнт – газована мінеральна вода. Вона, каже Марина, робить млинець легким. І страва неначе дихає.

Марина Волошенко, депутат Черкаської міської ради: «Вона робить млинець дірчастим. Маємо побачити це в кінці».

Ще одна фішка Марининих млинців – мак. Його додає зовсім трохи. Аби «розфарбувати» традиційний жовтий млинець. До страви смакує сметана, каже Марина Волошенко. А от депутатка обласної ради Наталія Старікова пропонує додавати до млинців мед.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «Тоді млинці будуть золотистими».

У родині Старікових полюбляють солодкі млинці.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «У той же сир можна додати банан або згущене молоко».

Та справа не лише в інгредієнтах, упевнена жінка. Важливо, не скільки дрібок солі чи цукру додати в суміш, а стільки усмішок, позитиву та світлих думок випромінює у процесі смаження господиня.

Наталія Старікова, депутат Черкаської обласної ради: «Усе, я ще раз підкреслю, залежить від настрою жінки. Якщо є контакти з гостями, сім’єю, дітьми, тоді все буде смачно».

Додавати до млинців черкасці пропонують усе, чого забажає душа та дозволить фантазія.

Жителька м. Черкаси: «Начинку любую: творог, икру, колбасу, сыр».

Жителька м. Черкаси: «

Удосталь наїдатися такою смакотою можна ще чотири дні. Бо вже в понеділок на зміну Масляній прийде Великий піст.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version