додому Новини на ВІККА ВіККА-новини У Черкасах незнайомці пригощають одне одного кавою та тістечками

У Черкасах незнайомці пригощають одне одного кавою та тістечками

0

У Черкасах незнайомці пригощають одне одного кавою та тістечками. Один із місцевих ресторанів долучився до міжнародного руху, назва якому «Віддай, якщо можеш. Візьми, якщо хочеш». Будь-який відвідувач закладу може, за бажанням, заплатити, приміром, за дві кави. Одну випити, а іншу лишити для когось. Звісно, її приготують уже на прохання. Перелік так званих «підвішених» гостинців у ресторані завжди на видному місці. Про добру традицію – Вікторія Курченко.

Відвідувачка: «Здравствуйте. Будьте добры, мне один американо. Я здесь выпью. И один, пожалуйста, подвесьте мне».
Ця фраза означає, що ту, іншу, каву відвідувачка лишає для незнайомця. А платить за обидві вона. Це давній європейський звичай. Його особливо шанували власники середземноморських бістро. Про це у своєму романі написав італійський письменник Тоніно Бенаквіста. Блогери ідею підхопили та поширили її через соцмережі. З інтернету про неї дізналися й у цьому черкаському ресторані.
Анатолій Волошин, ресторатор: «Благодійність завжди дає якусь моральну насолоду. Коли ти можеш поділитися з кимось, зробити добре. У наш час, коли певній категорії людей дуже несолодко живеться, то навіть філіжанкою кави його підсолодити, підняти настрій – це вже добре».
Відвідувачі, каже ресторатор, охоче стають дарувальниками. Правда, про добру традицію поки мало хто знає. Тут «підвішені» гостинці започаткували менше місяця тому.
Оксана Ложка, адміністратор: «За цей час було «підвішено» 18 кав. Приємно було, що один наш постійний відвідувач прийшов, поїв. Каже: дівчата, розрахуйте мене і підвісьте дві кави, тобто вже сам… йому приємно пригощати інших людей».

«Підвішують» вже не лише каву, а навіть десерти. Звісно, готують їх на вимогу. А попросити може будь-хто. «Підвішені» пригощання бармен записує на спеціальну дошку. А згодом тут планують до гостинців додавати і листівки-побажання від дарувальників. Власники цього ресторану мріють, що їхнє починання в Черкасах підхоплять й інші заклади. Бо разом творити добро легше.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version