Різдвяні традиції

0

Готуй кутю на Коляду. За 2 дні православні християни відзначатимуть Різдво Христове. Святу передує сорокаденний Різдвяний піст. Цього дня,у Святвечір, як тільки-но зійде перша зірка, родини збираються за вечерею, щоб скуштувати 12 страв. За старих часів готували пісний борщ, горох, капусняк, рибу, вареники з капустою, гречану кашу, голубці з рисом, пісні млинці, гриби, пиріжки. Господиня святкового столу – кутя. Її готують із рису або пшениці з медом, родзинками, макомі горіхами. Запашну кашу хрещеники традиційно носять хрещеним батькам. Також до кожного дому приходять колядники: водять козу, прославляють господаріві бажають їм здоров’ята достатку.
У ніч із 6 на 7 січняв церквах правлять святкове богослужіння. Свято Різдва символізує примирення людини з Богом і провіщає спокутний подвиг Христа.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version