Небезпечні продукти. Понад 30% продукції в магазинах і закладах харчування Черкащини не пройшли чергову перевірку, здійснену районними та міськими прокуратурами. Перевіряльники виявили низку грубих порушень не лише в районних центрах, але й у Черкасах. Про це розповів на колегії прокуратури Черкаської області прокурор Микола Лісовий. Деталі – в сюжеті.
На колегії обласної прокуратури говорили про результати нещодавніх перевірок магазинів, супермаркетів і закладів громадського харчування нашої області. За словами обласного прокурора Миколи Лісового, понад 30% перевіреної продукції не відповідали нормам.
Микола Лісовий, прокурор Черкаської області: «Контролюючими органами проведені численні перевірки, за результатами яких виявлені багаточисленні порушення».
Особливу увагу перевіряльники звернули на магазини та заклади харчування в Черкасах, Каневі, Смілі, Чорнобаївському та Жашківському районах. Порушень виявили чимало. Найпоширеніші з них – недотримання температурного режиму зберігання продуктів, перевищення терміну придатності, відсутність сертифікатів якості, порушення правил маркування та непроходження обов’язкових медоглядів працівниками.
Микола Лісовий, прокурор Черкаської області: «Незважаючи на якісні показники органів державного контролю, як засвідчили перевірки, проведені органами прокуратури, стан законності у сфері якості та безпечності продуктів харчування залишається, на жаль, без змін. Суб’єкти господарювання не вживають реальних дієвих заходів для усунення наявних порушень закону».
В одному із супермаркетів Черкас перевіряльники були змушені вилучити молочні продукти, рибу, м’ясо та питну воду. Причиною стало елементарне недотримання потрібного температурного режиму та недоброякісне сусідство продукції. Всі заклади, в яких були виявлені порушення, притягнуті до адміністративної відповідальності та оштрафовані.