Торт – на рекорд. Найбільший у світі «Наполеон» зробили у Швейцарії. На гігантську смакоту витратили 800 кілограмів борошна та 400 кілограмів масла. Кошти від продажу торту спрямують на благодійність.
Більше тисячі годин роботи та 3600 метрів бісквіта витратили на це творіння. Команда швейцарського кондитера з 200 осіб закінчує роботу над найдовшим «Наполеоном» у світі. Розмір тістечка приголомшує – 1221 метр. Це на 184 метри більше, ніж попередній рекорд Гіннеса, встановлений 1992 року в Бельгії.
Жілль Деспланше, кондитер: «Загальна вага бісквіта – тонна. Для нього ми використали 800 кілограмів борошна та 400 кілограмів масла. На початку цього тижня ми почали робити крем. Він шоколадний, тому що ми в Женеві. Ми вирішили зробити два види крему – з чорного та молочного шоколаду. Отримали 3 тонни крему, зокрема й 400 кілограмів чистого шоколаду».
У Європі цей різновид «Наполеона» називають «Томпусом». Зазвичай він складається з двох коржів і кремового прошарку, а зверху прикрашений рожевою глазур’ю. Кожен сантиметр «Наполеона» коштує трохи більше долара. Виручені гроші будуть направлені швейцарській Асоціації раку грудей.