Знову масове харчове отруєння в Черкасах. За допомогою до медиків уже звернулося десятеро людей. Вісьмох госпіталізовано. Всі постраждалі купували салати або курей-гриль у магазині «Сільпо», що в «Будинку торгівлі». Серед потерпілих – і двоє працівників супермаркету. У кількох отруєних уже висіяли сальмонелу. Санепідеміологи обстежили всіх працівників і вжили необхідних заходів. Перевіряючи цехи, СЕС виявила купу порушень.
Василь Загородній, головний санітарний лікар м. Черкаси: «Порушувалась технологія приготування, порушувалось товарне сусідство, зберігались у холодильниках готові вироби та сирі, порушувався температурний режим. Була незадовільна якість миття столового посуду. У чому порушена технологія приготування? Готувалися компоненти заздалегідь. Їх мають нарізати перед тим, як готують салати, а вони завчасно».
За таку недбалість і масове отруєння черкасців керівництво «Сільпо» оштрафували по-максимуму – на 425 гривень. Нагадаю, це вже третій випадок у Черкасах за півроку.