Щорічно у другу неділю липня Україна святкує день рибалки – професійне свято працівників рибного господарства України. Свято було засноване ще у Радянському Союзі в кінці 80-х. В Україні ж цей день святкують з 95 року. Щорічно в нашій державі споживають близько 500 тисяч тонн рибної продукції. Це відповідно по 10 кілограмів рибив рік на людину. Утім, є країни, де в середньому на людину припадає навіть 78 кілограмів на рік. Про тих, хто займається добуванням цього корисного продукту харчування, далі у сюжеті.
Рибалок у нашому місті хоч відбавляй. Антон Петрович один них. Чоловік все життя присвятив улюбленій справі. Працював у Худяках рибоводом. І сьогодні без риболовлі не уявляє життя.
Антон Клименко, рибалка: «Не можу без цього жити, для мене головне не масу наловити, це для мене відпочинок».
Для Олексія рибалка – теж не просто слово. Своїх рибальських секретів чоловік не видає: боїться конкуренції.
Олександр виявився більш говірким. Справжнього рибалку не злякали навіть буревій та дощ протягом години. Він і у негоду, вудочки не змотує. А навпаки –нанизує черв’яка і – готовий до бою.
Своїх колег Олександр поважає. І бажає їм у день професійного свята добре порибалити та відпочити.