Шоколадні портрети та листівки. Такими незвичними подарунками своїх рідних і друзів дивує Анастасія Ділова. Смачну та солодку техніку малювання освоїла добре, хоч і нещодавно. До своєї домашньої шоколадної майстерні запросила нашу знімальну групу. Чи смакують такі гостинці – розкаже Марія Гаврилян.
Анастасія Ділова, майстриня: «Це лише невелика частина того, що я робила, бо більшість пішла на подарунки рідним і близьким».
Першу м’яку іграшку, пригадує Анастасія, пошила у третьому класі. Відтоді освоїла ще й в’язання, вишивання, ліплення, малювання та плетіння бісером.
Анастасія Ділова, майстриня: «Так вийшло, що в нас з’явилося вдома страусине яйце. Не можна ж було, щоби воно було негарне. Так і з’явилася ця, мабуть, найнезвичніша річ».
Останнє захоплення Анастасії – вироби із шоколаду. Нагода освоїти нову техніку, говорить дівчина, випала, коли не знала, що подарувати другу на річницю весілля. Коли спробувала, то результат перевершив усі очікування. Портрети із шоколаду, говорить Настя, – мистецтво унікальне. Цим в Україні займаються одиниці.
Щоби виготовити такий солодкий портрет, розповідає Настя, їй потрібно в середньому 4 години. Все залежить від складності фото. Перший етап – технічний. Настя обробляє фото, виготовляючи з нього трафарет. Потім слідує творчий. Солодкі портрети абсолютно їстівні, але покуштувати їх наважуються не всі.
Анастасія Ділова, майстриня: «Але деякі вже поїли. Говорять, що дуже смачно».
Солодкі портрети, як і звичайні шоколадки, за правильних умов можуть зберігатися до року.
Анастасія Ділова, майстриня: «А це – готовий результат того, що ви щойно бачили. Зі святом, телеканал «ВІККА»!».