додому Новини на ВІККА ВіККА-новини Черкасці на міських іменинах з’їли тисячу полуничних канапе

Черкасці на міських іменинах з’їли тисячу полуничних канапе

0

«Полуниця – насолода смаку». Це ще раз довели учасники щорічного кулінарного фестивалю. Цьогоріч стравами та напоями з полуниці черкасців дивували 15 закладів харчування. Відвідувачі свята смакували варениками, тістечками, пирогами та стравами з м’яса та риби. Усі кулінарні витвори – з полуницею. Загалом цього дня черкасці з’їли близько 1000 канапе з полуниці та випили понад 200 літрів мохіто.

Попри хмарну погоду, у сквері Богдана Хмельницького людно. Насолодитися кулінарними шедеврами з полуниці завітало чимало містян. Страву до смаку знайшли всі гості свята. Полуниця – чи не єдина ягода, з якої можна приготувати будь-що, запевняє кулінар Лариса Селиз.

Лариса Селиз, кулінар: «Тільки тістечок, коли готувалися до цього свята, я нарахувала 70 найменувань».

За полуничне частування черкасці готові викласти чималеньку суму. У своїх вподобаннях не вагається ніхто. Усі чітко знають, чого хочуть, говорить кулінар.

Лариса Селиз, кулінар: «Беруть багато кунжутних тістечок, десертів тірамісу, марципани, цукерки. Черкащани гарно розбираються в натуральності та якості продуктів. Тому попит дуже хороший».

Символічна ягода, кажуть учасники, доповнює не лише солодощі, а й страви з м’яса та риби. Як доказ – стіл кухаря Романа Матяшенка.

Роман Матяшенко, шеф-кухар ресторану: «Сьогодні ми презентуємо страви, милі всім черкащанам. Вареники, пам’ятник яким стоїть єдиний у світі в Черкасах. Ми, як патріоти, вирішили зробити вареники з полуницею, качка на полуничній поляні та ковбаса домашня з полуничним соусом».

А ось майстрині Черкаського комерційного технікуму попіклувалися, щоб насолодитися полуничними витворами черкащани могли без шкоди для фігури. Вони дивували містян традиційними тістечками та пирогами з полуницею. Родзинка кожної страви – мінімум калорій і максимум смаку.

Анна Грищенко, кулінар: «Дуже багато смачних і красивих страв, головне – це дієтично та дуже смачно».

Кулінарні шедеври з полуниці не лишили байдужим нікого.

Вікторія, відвідувачка свята: «Я раніше не розуміла, чому полуницю хочуть зробити символом Черкас, а сьогодні зрозуміла. Я не думала, що зі звичайного фрукта можна стільки приготувати. Це таке відкриття для мене. Я обов’язково розпитаю, як це готувати, і спробую вдома».

Іра, відвідувачка свята: «Я дуже рада, що прийшла на це свято. Не очікувала, що із полуниці можна приготувати стільки страв».

Гостей свята розважали аніматори клубу «День народження», театр живих скульптур «Джайра», дует «Спічка», справжні лицарі та творчі колективи міста.

Родзинкою кулінарного свята стало полуничне мохіто. Безалкогольний напій розійшовся серед містян на ура. Авторами нового частування стали місцеві бармени спільно із представниками Черкаського комерційного технікуму.

Ірина Фірсова, відвідувачка свята: «Дуже смачно, оригінально. Полуниця, лимон і м’ята. Добре втамовує спрагу».

Ірина Гришко, відвідувачка свята: «Пила узвар із полуницею, було дуже смачно. Я не люблю дуже солодке, а він був якраз. Мені дуже сподобався струдель із ревенем і полуницею, було шикарно».

Окрім частування, відвідувачі заходу мали змогу долучитися до низки кулінарних майстер-класів. А всі учасники фестивалю отримали дипломи та цінні подарунки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version