НовиниЧеркащинаЧиновники вигадали нову схему? У Черкасах вкотре тендер на...

Чиновники вигадали нову схему? У Черкасах вкотре тендер на капремонт доріг публікують із зіпсованими документами

-

- Advertisment -

Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області оголосила два тендери на понад 28 млн грн, однак через “особливості” тендерної документації подати свої пропозиції можуть не всі охочі. Вимоги в тендерах нечитабельні, тому тим, хто хотів на 28 млн грн відремонтувати дороги, треба було встигнути за п’ять днів (два з яких – вихідні) отримати уточнення від чиновників, щоб правильно подати свою пропозицію. Або це нова схема, або чиновники регулярно помиляються, розміщуючи документи. Про це розповідає сайт «OBOZ.UA».

Таке відбувається вже не вперше. Ще у вересні ЗМІ повідомили про те, що Служба автомобільних доріг у Черкаській області розмістила тендер з характеристиками, які неможливо прочитати. Тоді в переліку основних матеріальних ресурсів було затерто розмір коефіцієнтів. У тендері на 28,2 млн грн взяла участь лише одна компанія – “Дорстрой”. Вона й отримала перемогу. Компанія належить черкаському підприємцю Роберту Григоряну. Цього року він виграв державні тендери вже на 618,8 млн грн. Це в рази більше, ніж минулого року (було всього 86,9 млн грн).

У листопаді Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області знову “помилилась” і опублікувала інформацію про два тендери, дані з яких неможливо прочитатиПерший – на 10,9 млн грн (капремонт ділянки дороги Холоднянське – Миколаївка). Другий – на 7,8 млн грн (капремонт ділянки Геронимівка – Руська Поляна – Дубіївка). В обох тендерах період прийняття заявок завершується 21 листопада.

Водночас на уточнення у компаній було 5 днів, два з яких – вихідні. Тобто фактично треба було встигнути за три робочі дні надіслати питання та отримати уточнення щодо вимог до тендеру. Або в Черкасах використовують подібні нечитабельні документи для того, щоб не допустити до конкурсу всіх учасників, або чиновники регулярно виготовляють неякісні документи, з якими неможливо працювати.

OBOZ.UA публічно звертається до Служби місцевих автомобільних доріг у Черкаській області, а також до правоохоронних органів та Антимонопольного комітету. Служба має пояснити, чому вона публікує зіпсовані документи. А правоохоронці та АМКУ розслідуватимуть, чи порушили такі дії Служби місцевих автошляхів конкуренцію під час проведення тендеру.

Ми також перевіримо умови проведення тендерів, перемогу в яких здобула компанія “Дорстрой”, а також пов’язані з її власником Робертом Григоряном фірми. За нашою інформацією, у тендерах перемагають ті самі компанії.

Читайте також

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині в аварії загинув водій мопеда

На Золотоніщині в результаті аварії загинув водій мопеда – відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Автопригода сталася 20...

На Черкащині родина депутата викупила будівлю колишньої сільради

На Черкащині підприємство, до якого має відношення родина депутат Черкаської обласної ради Ігоря Новицького, придбало будівлю колишньої сільради в...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x