НовиниЖурналісти нарешті дізнаються, хто їх бив під час подій...

Журналісти нарешті дізнаються, хто їх бив під час подій Євромайдану?

-

- Advertisment -

Наступного тижня обласна міліція пообіцяла зібрати журналістів на прес-захід, щоб розповісти нові деталі розслідування у справах щодо перешкоджання працівниками УМВС їхній професійній діяльності під час подій Євромайдану. Зібрати брифінг пообіцяв перший заступник начальника обласної міліції Валентин Кожухівський після спілкування з представником Інституту масової інформації в Черкаській області Маріанною Калашніковою.

Як інформує кореспондент ІМІ, напередодні до УМВС було направлено інформаційний запит із проханням надати інформацію щодо розслідування справ за фактами побиття Станіслава Кухарчука – журналіста ТК "Інтер", який у ніч на 27 січня отримав травми під час розгону підрозділом "Беркут" протестувальників, Ігоря Єфімова – фотокореспондента видання "Вечірні Черкаси" – отримав травми голови 20 лютого під час штурму "Беркутом" пікету черкащан на блок-пості біля дамби, Сергія Єфімова – оператора ТК "ВІККА" – в ніч на 27 січня під час розгону мітингувальників під Черкаською ОДА боєць "Беркуту" розбили камеру, Олега Огілька – оператора сайту 0472.ua, якого у ніч на 27 січня затримали та жорстоко побили під час розгону підрозділом "Беркут" протестувальників та забрали відеокамеру.

Валентин Кожухівський повідомив, що комісія із МВС України проводила службове розслідування дій працівників міліції під час вищезгаданих подій, а саме: із 26 лютого до 2 березня та із 10 березня до 16 березня цього року.

– Шукали керівників, які віддавали злочинні накази, тих хто був задіяний в цих операціях та документи, які підтверджують злочинні накази, – розповів Кожухівський.

Інформацію про результати розслідування він пообіцяв надати в понеділок, 23 червня, разом із відповіддю на інформаційний запит.

– Відомо, що на дамбі били людей і стріляли працівники черкаського спецпідрозділу "Беркут", а під ОДА – луганського, – сказав перший заступник.

Наступного тижня для оприлюднення нової інформації у кримінальних справах за фактами побиття журналістів в міліції пообіцяли також зібрати на брифінг черкаських журналістів.

Нагадаємо, що тільки після того, як журналістська спільнота Черкас почала допитуватися у прокуратури про хід справ журналістів, яким перешкоджали, прокуратура області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Зокрема встановлено, що 27 січня працівники міліції перебуваючи на Соборній площі в Черкасах, перевищивши свої службові повноваження, перешкодили кореспонденту "Інтера" Станіславу Кухарчуку та оператору телеканалу "ВІККА" Сергію Єфімову здійснити їхню професійну діяльність у висвітлені акцій протесту. В результаті цього було спричинено тілесні ушкодження Кухарчуку та пошкоджено апаратуру Єфімову.

Також 20 лютого цього року працівники міліції, які перебували на Золотоніській дамбі, умисно перешкодили фотокореспонденту газети "Вечірні Черкаси" Ігорю Єфімову у професійній діяльності, завдавши йому тілесні ушкодження.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах попрощалися з матросом, який загинув на Донеччині

У Черкасах відбулося прощання з 27-річним матросом Олександром Леновицьким, який героїчно загинув на Донеччині, захищаючи Україну. Про це повідомляє...

У Каневі підвищать тариф на воду через зростання вартості електроенергії

З 1 листопада для жителів Канева зросте тариф на водопостачання та водовідведення — з 63,60 грн до 73,50 грн....

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x