НовиниЖитлові субсидії отримали 55 тисяч сімей Черкащини

Житлові субсидії отримали 55 тисяч сімей Черкащини

-

- Advertisment -

Через суттєву зміну порядку надання житлових субсидій, розширилось коло осіб, які змогли скористатися правом на державну соціальну підтримку. Про це на координаційній нараді в облдержадміністрації повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало.

"Станом на 1 січня 2015 року субсидії на житлово-комунальні послуги оформили 55 тисяч сімей Черкащини, що на 1,2 більше, ніж у 2013 році. Сума нарахувань збільшилася на 17,4 млн грн і становить 91,7 млн грн, – розповів Руслан Олександрович. – Cередній розмір житлової субсидії у грудні 2014 року збільшився до 350,5 грн з 200,4 грн у 2013 році".

Так, постановою Кабінету Міністрів України змінено розрахунок відсотка обов’язкового платежу сім’ї при призначенні субсидії. Зокрема, соціальну норму житла для надання субсидій встановлено в розмірі 13,65 кв м на одну особу та додатково 35,22 кв м на домогосподарство, тобто 48,87 кв м (до 1 жовтня норма на одну особу становила 31,5 кв м).

Окрім цього, встановлено єдині для всієї України соціальні нормативи споживання холодної і гарячої води, водовідведення, вивезення побутових відходів. Запроваджено індивідуальний розрахунок відсотка обов’язкового платежу для кожного домогосподарства залежно від сукупного доходу сім’ї.

За словами посадовця, сьогодні субсидію призначають за спрощеним механізмом. Для цього лише слід заповнити декларацію про доходи і майновий стан зареєстрованих у житловому приміщенні осіб в управлінні соціального захисту населення за місцем реєстрації або в сільраді та надати довідки про доходи кожного (крім пенсії та соціальної допомоги).

У разі підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги перерахунок чинних субсидій проводиться в автоматичному режимі, без звернення отримувачів.

"Наразі Департаментом розглянуто та надано пропозиції до проекту нового Порядку призначення субсидій, введення якого в Україні планується найближчим часом. За словами Міністра соціальної політики України Павла Розенка, проект має на меті переформатування системи субсидій, – поінформував Руслан Чикало. – Новим порядком передбачається максимальне спрощення процедури отримання субсидій".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нічні тривоги на Черкащині: збито 14 ворожих БпЛА

Черкаська область провела ніч під тривогами через ворожі безпілотники, які рухалися з різних напрямків та змінювали маршрути. Про це...

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x