НовиниЖити на Черкащині стало майже у 2,5 рази дорожче

Жити на Черкащині стало майже у 2,5 рази дорожче

-

- Advertisment -

Індекс споживчих цін у квітні 2015 до попереднього місяця по Черкащині становив 118,9 %. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Головного управління статистики Черкаської області.

Істотним чинником, що вплинув на загальний показник інфляції у квітні, було суттєве підвищення тарифів на природний газ – у 5,5 раза та електроенергію – на 33,5 %. Це призвело до зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому в 2,4 рази.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 6,3 %. Найбільше (на 29,2–16,8 %) подорожчали морква, яблука, буряк, капуста. На 13,7–3,2 % зросли ціни на безалкогольні напої, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, хліб, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти, масло, рис, молоко та молочні продукти, маргарин, соняшникову олію. Водночас на 7,1–5,5 % подешевшали картопля, цибуля, яйця.

Одяг і взуття зросли в ціні на 2,1 %.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 2,1 %, що насамперед спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 2,7 %).

Зниження цін на транспорт у цілому на 5,1 % пов’язано зі здешевленням палива та мастил на 8,9 %, автомобілів – на 8,2 %. Водночас на 4,4 % та 2,6 % зросла вартість послуг залізничного і автодорожнього транспорту.

Ціни у сфері відпочинку та культури знизилися на 2,5 % в основному через здешевлення туристичних послуг (на 8,9 %), аудіотехніки, фотоапаратури та обладнання для обробки інформації (на 5,9 %).

Товари для особистого догляду зросли в ціні на 9,7 %, товари для підтримки чистоти – на 7,1 %.

На 3,3 % стали дорожчими послуги ресторанів та готелів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Аграрії Черкаського району активно збирають пізні зернові культури

Сільськогосподарські підприємства Черкаського району продовжують збір пізніх зернових. Про це повідомляє пресслужба Черкаської РДА.  Наразі зібрано 80% площ соняшника, 11%...

На Черкащині збито 9 ворожих БпЛА під час останніх тривог

За попередніми даними, під час останніх повітряних тривог захисники неба знищили 9 ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x