НовиниЧеркасиЖіночий кризовий центр «Мережка» шукає нове приміщення (ВІДЕО)

Жіночий кризовий центр «Мережка» шукає нове приміщення (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

«Мережка» шукає нове приміщення. За 9 років кризовий центр, що в Черкасах, допоміг почати нове життя більше ніж тисячі жінок та їхнім дітям. Але нині прихисток мусить переїжджати. Шукають, хто в цьому допоможе. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Юлія перебуває у кризовому центрі з трьома дітьми. Раніше проживала у Запорізькій області. Зізнається, у певний момент довелося піти на рішучий крок. Життя із чоловіком-тираном та ще й під прильотами від російської армії стало остаточно нестерпним. По допомогу звернулася до волонтерів.

ЮЛІЯ, ПІДОПІЧНА ЦЕНТРУ ЖІНОЧОГО КРИЗОВОГО ЦЕНТРУ «МЕРЕЖКА»
Без документів, без грошей, без зв’язків, без родичів. Без будь-якої підтримки — це було страшно. Куди я везу своїх дітей, я взагалі не розуміла. Троє дітей — це не кошеня в торбі.

Прихисток родині надали у Черкасах. Ситуацію Юлії ускладнює те, що вона не має українського паспорта, тому зараз юристи допомагають їй отримати документи. Моральну підтримку надали фахові психологи. Жінка зізнається, кризовий центр став для неї справжнім порятунком.

ЮЛІЯ, ПІДОПІЧНА ЦЕНТРУ ЖІНОЧОГО КРИЗОВОГО ЦЕНТРУ «МЕРЕЖКА»
Є подружка, яка теж живе із таким самим тираном. Терпить, каже, та кому я потрібна, куди піду. Я кажу, це неправда, ми самі собі це вигадали. Хай 10 разів не відчинять, на 11-й відчинять.

Як тільки отримає паспорт, Юлія планує оформити допомогу для ВПО, взятися за пошук роботи і житла. Від 2015 року у кризовому центрі допомогли більше тисячі двомстам жінок і триста п’ятдесятьом дітям. Комплексну підтримку надають жінкам, які зазнають домашнього насильства і насильства за ознакою статі.

МАРИНА СТАДНИК, АДМІНІСТРАТОРКА ЖІНОЧОГО КРИЗОВОГО ЦЕНТРУ «МЕРЕЖКА»

На даний момент жінка може потелефонувати і отримати фахову консультаційну допомогу, роз’яснити як їй діяти і відповідно вже за результатами звернення. Також є екстрене втручання, коли жінка повідомляє про кризу і фахівці виїжджають і забирають її з того місця, де вона перебуває на зараз.

Щоб продовжувати свою діяльність, центру терміново потрібне нове приміщення. Добігає кінця договір оренди, та й будівля — в аварійному стані. Каналізація відсутня, проводка застаріла, а дах усе частіше протікає.

Адміністрація центру шукає комфортне та безпечне місце. Готові провести власними силами косметичний ремонт, головне щоб були підведені комунікації.

МАРИНА СТАДНИК, АДМІНІСТРАТОРКА ЖІНОЧОГО КРИЗОВОГО ЦЕНТРУ «МЕРЕЖКА»
В ідеалі нам знайти окреме приміщення, яке мало б власну територію огороджену для безпеки дітей і жінок. Не менше 250 квадратів і придатне для проживання.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція Звенигородки затримала наркоторговця

Поліція Звенигородки викрила 44-річного чоловіка, який займався збутом метадону на вулицях Ватутіно та передавав наркотики до слідчого ізолятора. Про...

«Біжу за Міроша»: у Черкасах проведуть благодійний забіг

«Біжу за Міроша» - 30 червня у Черкасах відбудеться благодійний забіг на честь загиблого воїна - Костянтина Мірошниченка. Про...

Цікаве:

Характеристики ортопедичних матраців: погляд експертів

Кожна людина близько третини свого життя проводить уві сні,...

Спортивні рюкзаки PUMA для чоловіків: як обрати ідеальний варіант

Спортивні рюкзаки для чоловіків стали незамінним атрибутом у повсякденному...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x