НовиниЗапасаємося вітамінами правильно: поради черкащанам від дієтолога

Запасаємося вітамінами правильно: поради черкащанам від дієтолога

-

- Advertisment -

Фруктово-овочевий сезон на Черкащині – у розпалі. Прилавки в магазинах та на базарах ломляться від жовтої, червоної, зеленої та смугастої смакоти. Як поповнити ресурси організму вітамінами, сайту vikka.ua розповідає черкаський дієтолог Тетяна Яцун.

Щоб овочі та фрукти приносили користь, їх необхідно вживати сирими або за мінімальної термальної обробки. Овочі краще готувати на пару, ніж смажити. Фрукти краще їсти цілими, ніж робити свіжовичавлений сік.

"У соку ми втрачаємо велику частину волокон, а значить збільшується кількість вуглеводів і подовжується процес насичення. Вживання великої кількості свіжих соків може навіть призвести до розвитку цукрового діабету. Тому давайте будемо їсти те, що дає нам природа. Вона одна точно знає, що нам потрібно", – зазначає Тетяна Яцун.

В овочах і фруктах багато води. Вони одночасно вгамовують і голод, і спрагу. До того ж вони засвоюються дуже швидко, тому це оптимальний варіант для швидкого заряду бадьорості. Фахівці рекомендують вживати їх на сніданок.

"Одне яблучко чи банан дадуть нам енергію і прекрасний настрій. Адже в них містяться фолієва кислота і селен, які допомагають виробляти ендорфіни – гормони щастя. А ось помідор і кавун містять лікопін – це сильний антиоксидант , який допомагає організму протистояти хворобам, таким як атеросклероз, онкологічні захворювання", – зауважує дієтолог.

Фахівці рекомендують вживати овочі і фрукти щодня, бажано вирощені у своєму регіоні. У день дорослій людині необхідно з'їдати 400-500 г овочів і фруктів, бажано в сирому чи тушкованому вигляді. Це забезпечить надходження в організм 25 г клітковини.

"За рахунок своїх фізичних властивостей клітковина вбиває патогенні види мікроорганізмів, в тому числі і паразитів. У той же час вона формує умови, сприятливі для дружньої нам мікрофлори кишечника, одночасно перешкоджаючи заселенню патогенної. Її відсутність в раціоні може призвести до проблем із травною системою", – додає Тетяна Яцун.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на черкаських ринках перевірили овочі та фрукти на нітрати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x