НовиниЗа порушення виборчого законодавства прокуратура буде притягувати до відповідальності

За порушення виборчого законодавства прокуратура буде притягувати до відповідальності

-

- Advertisment -

У прокуратурі області створено робочу групу, яка буде здійснювати моніторинг подій під час виборчого процесу. Про це інформують у прес-службі прокуратури Черкаської області.

У відомстві застерігають, що винні у порушенні виборчого законодавства можуть бути притягнуті до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності.

За перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у роботі виборчої комісії, фальсифікацію виборчих документів чи підсумків голосування, надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи їх фальсифікації, голосування виборцем більш, ніж один раз, незаконне знищення виборчої документації, порушення таємниці голосування та порядку фінансування виборчої кампанії винні особи понесуть кримінальну відповідальність. Покарання за такі злочини може становити від двох до десяти років позбавлення волі.

За підкуп виборців, відповідальність передбачена статтею 157 Кримінального кодексу України, каратимуть до трьох років позбавлення волі.

Скаргу виборця або іншого суб’єкта про порушення виборчого законодавства виборча комісія може направити до органів прокуратури з урахуванням їх компетенції, на підставі прийнятого комісією рішення, в якому вказано виявлені ознаки злочину чи іншого правопорушення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Осіннє потепління на Черкащині: середа стане найтеплішим днем тижня

Після прохолодної погоди осінь потішила жителів Черкащини підвищенням температури до норми. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. Середній...

В Уманському районі рятувальники загасили пожежу трактора

21 жовтня в селі Теолин Монастирищенської громади на полі під час руху трактора виникла пожежа. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x