НовиниЮлій Мамчур: "Половина льотного складу, якому я довіряв, залишилася...

Юлій Мамчур: "Половина льотного складу, якому я довіряв, залишилася в Криму"

-

- Advertisment -

Народний депутат, уродженець Умані Юлій Мамчур розповів, чому деякі українські військові зрадили присягу і перейшли на сторону окупанта. Своїми думками щодо анексії Криму та української армії він поділився у інтерв’ю виданню "КримSOS".

"Багато військових повелися на обіцянки великої зарплати, в Росії вона була у 5-6 разів більшою. У багатьох було житло в Криму, яке не захотіли втрачати. Чимало наших військових роками несли службу в одній частині, нікуди не виїжджаючи. Військові відмовлялися від кар'єрного росту, аби тільки залишитися на одному місці служби. Тобто матеріальні чинники зіграли важливу роль", – говорить Юлій Мамчур.

За його словами, багато хто з військових мав родичів у Севастополі і осів на одному місці як колгоспник. Були такі цікаві випадки, коли чоловік служив в українській армії, а дружина – в російській. Через це навіть руйнувалися сім’ї.

"Мені неприємно про це говорити, проте 50% льотного складу – люди, в яких я був упевнений, залишилися там, у Криму. Я зовсім не розглядав той варіант, що вони можуть прийняти подібне рішення. А контрактники, жінки які були народжені в Криму, маючи там батьків, прийняли рішення і сказали: "Ми виходимо", – зазначає нардеп.

Водночас він наголосив, що суспільство і Збройні Сили за ці два роки суттєво змінились.

"Ті, хто залишився у Збройних силах, – це патріоти. Хто шукав більшої зарплатні – уже відсіялися. Є чимало випадків, коли військові з материкової частини України втікали у Крим. Залишились мотивовані і професійні люди. Більше того, фінансування Міноборони докорінно змінилося. Раніше воно завжди проводилося за залишковим принципом. Катастрофа була і в забезпеченні, і в харчуванні, і в одязі, і у виконанні плану з бойової підготовки, – додає Юлій Мамчур. – Зрештою суспільство теж змінилося. Зріс рівень довіри до армії, тепер суспільство бачить у військових захисників. А протягом 20 років армія була придатком, що тягне на себе частину бюджету.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 7 черкаських нардепів підписалися за відставку уряду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин здобув золото на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Артем Мозговий, вихованець КДЮСШ №2 з Черкас, виборов золото на чемпіонаті юнацької ліги Європи з кульової стрільби з гвинтівки....

Від ікринки до рибинки: на Черкащині діє масштабний риборозплідник (ВІДЕО)

Унікальне рибне господарство діє у Черкаській області. За майже 30 років роботи Іркліївський риборозплідник став чи не найпотужнішою базою...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x