Завдяки аналізу даних Держстату вдалося визначити рекорди кожної з областей – найбільші обсяги виробництва, найбільше поголів’я, наймасштабніші сади та найкращі показники роботи. Про це пише Agravery.
Так, Одеська область, крім того, що має дуже багато виноградників, є абсолютним лідером по виробництву вовни, м’яса овець та кіз. Про те, що більшість помідорів приїздить на ринки з Херсону, відомо багатьом. Але менш очевидним виявився той факт, що лідером з виробництва огірків є Запоріжжя, а столового буряка – Київщина.
Водночас деякі області, наприклад, Вінницька, Одеська, Дніпропетровська, Хмельницька таких результатів мають багато. Гірші справи у промислових та прикарпатських регіонах. Але саме на Луганщині від однієї корови народжується більше всього телят, а свинарям Прикарпаття вдалось досягти найбільшого середньодобового приросту ваги у свиней.
Тим часом Черкаська область відзначилася найбільшими обсягами виробництва м’яса птиці. Область також відома своїми врожаями зернових культур. Так, цьогоріч Черкащина опинилася у трійці аграрних лідерів України.
Немає власних рекордів у Миколаївської, Тернопільської та Кировоградської областей.
Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкащина посіла друге місце по виробництву м'яса в Україні.