НовиниОсвітаЯк у черкаських садочках адаптувалися до відключень світла (ВІДЕО)

Як у черкаських садочках адаптувалися до відключень світла (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Відключення електроенергії вносить суттєві зміни у режим роботи кухонь дитячих садочків. За таких умов першочергове питання – нагодувати дітей. Який вихід із ситуації відшукали у дошкільних навчальних закладах Черкас, дізнавався власний кореспондент ВІККА

З початком регулярних відключень у ДНЗ Черкас переглянули технологічні карти, види страв, але продукти використовують з такою ж енергетичною цінністю як регламентовано меню. Для дітей, кажуть нічого не змінилося.

ВАЛЕНТИНА ПРОКОПЕНКО, ЗАВІДУВАЧКА ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

Як що ми знаємо коли буде вимкнення світла це – легше. Повари приходять рано, скажемо вночі. Вони роблять сніданок і роблять заготовки на обід.

Пароконвектомати міський департамент освіти закупив для всіх дошкільних навчальних закладів обласного центру. До нового приладу звикли не відразу, але нині кухарі без нього не уявляють процес приготування страв. 

ВАЛЕНТИНА ПРОКОПЕНКО, ЗАВІДУВАЧКА ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

Він нас дуже виручає. Страви у ньому готуються буквально за 15 хвилин. А електроплита поки набере відповідний температурний режим то по часу це більш затратно.

В умовах вимкнення світла дбають насамперед про зберігання продуктів. Ретельно відслідковують температуру в холодильниках та морозильних камерах. 

ВАЛЕНТИНА ПРОКОПЕНКО, ЗАВІДУВАЧКА ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

Морозильна камера зберігає довго. Не було таких випадків щоб більше доби не було світла тому м’ясо у нас ніколи не розмерзається.

БОГДАН БЄЛОВ, ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ І ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ ЧМР

З харчоблоками проблем найбільше. Тому визначаємо садочки, де буде приготування для інших садочків. Для них передбачені кошти на придбання генераторів великої потужності для того щоб забезпечити харчоблоки живленням. 

Вихователька Ірина Патлань, відколи почали вимикати світло, опанувала іще одну професію- артист лялькового театру. Ліхтарі, батарейки, аккумулятори, театральні декорації стали постійними атрибутами у її роботі. Найбільша проблема, коли відключення співпадають з повітряною тривогою. Багато дітей боїться темряви. 

ІРИНА ПАТЛАНЬ, ВИХОВАТЕЛЬКА ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ 

І музику включаємо і співаємо з меншими забавлянки різні іграшки і з меншими забавлянки. Ми слідкуємо щоб ліхтар завжди був заряджений маємо запасні ліхтарики. У тривожному рюкзаку лежить великий ліхтар, там є запасні. Знаємо як себе вести.

ОЛЕКСАНДР ІВАЩЕНКО, ІВАН ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині в одній із громад щоранку просять зупинятися, а в церквах бити у дзвони

У Гельмязівській громаді, що на Золотоніщині, щодня о 9 ранку, коли лунає національна хвилина памяті, пропонують дотримуватися тиші, а...

Школа пілотів дронів на Черкащині: як це працює? (ВІДЕО)

На Черкащині діє школа пілотування дронів. За грантові кошти цивільних навчають керувати FPV-дронами. Повідомляє власкор ВІККА. Сергій Ільїн називає себе...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x