НовиниВвезення вживаних автівок з-за кордону відтепер здешевшало у 28...

Ввезення вживаних автівок з-за кордону відтепер здешевшало у 28 разів

-

- Advertisment -

Ввезення вживаних автівок з-за кордону відтепер здешевшало у 28 разів, повідомляє "Інформатор".

Так, 31 травня Верховна Рада прийняла законопроект про внесення змін в Податковий кодекс для підтримки ринку старих автомобілів.

За таке рішення проголосувало 237 депутатів при мінімально необхідних 226.

Співавторами прийнятого закону виступили народні депутати Ярослав Маркевич, Андрій Журжій, Тетяна Острикова, Сергій Кіраль, а також голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк. А ініціаторами законопроекту стали зокрема черкаські нардепи Олег Петренко, Сергій Рудик, Андрій Журжій, Юлій Мамчур та Максим Поляков.

Головна новація документа – різке зниження ставки акцизу при ввезенні іноземних б/у автомобілів. Наприклад, для транспортного засобу з об’ємом двигуна до 1 тис. куб. см вона складе 0,102 євро за один куб. см (зараз – 1,09-1,44 євро), до 1,5 тис. куб. см – 0,063 євро (зараз – 1,37-1,76 євро), до 2,2 тис. куб. см – 0,267 євро (зараз – 1,64-2,44 євро), до 3 тис. куб. см – 0,276 євро (зараз – 2,21-4,99 євро), понад 3 тис. куб. см – 2,209 євро (зараз – 3,33-4,99 євро),

Закон вступитть в силу з 1 числа наступного місяця після його підписання главою держави. Спеціально для легітимізації такої норми депутатам довелося голосувати тричі.

Пільгові ставки акцизу при ввезенні автомобілів будуть діяти до кінця 2018 року.

Зниження акцизів на ввезення старих іномарок здешевить старі авто, вважають автори документа. "Наприклад, для розмитнення авто з об’ємом двигуна 1 л потрібно буде заплатити 63 євро замість 1761 євро. За розмитнення автомобіля з об’ємом двигуна 2 л потрібно буде сплатити 534 євро замість 4882 євро", – сказано в офіційному повідомленні фракції "Самопоміч".

Приміром, за ввезення автомобіля 2012 року об’ємом 1,2 л і вартістю 9 тис. євро зараз необхідно сплатити 4,8 тис. євро податків і зборів, а після вступу в силу нового закону – 2,9 тис. євро. Це на 400-500 євро дешевше порівняно з пропозицією в Україні.

У записці до законопроекту сказано, що завдяки новому закону первинні продажу вживаних авто в 2016 році зростуть на 20 тис. одиниць, а частина власників машин захочуть їх розмитнити на території країни. Раніше вони відмовлялися витрачати на ці цілі близько 4 тис. євро, тому періодично вивозили свій автомобіль за кордон країни. Для порівняння: в минулому році в країну завезли близько 50 тис. старих іномарок. Зростання імпорту щодо нового транспорту принесе казні не менше 900 млн грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащину повертається обов'язковий техогляд автівки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Боксерка із Черкащини битиметься з вірменкою за звання чемпіонки Європи

Черкащанка Тетяна Довгаль здобула перемогу у чвертьфіналі Чемпіонату Європи з боксу U-23. Далі - бій за звання чемпіонки Європи....

У Черкасах відмінили продаж кінотеатру: хто ініціював скасування аукціону

Сьогодні, 18 жовтня, у Черкасах мав відбутися аукціон із продажу будівлі колишнього кінотеатру «Романтик». Проте депутати Черкаської міської ради...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x