НовиниВосени опалення подорожчає для черкащан майже вдвічі

Восени опалення подорожчає для черкащан майже вдвічі

-

- Advertisment -

Послуги на опалення та гарячу воду подорожчають для споживачів тепла майже вдвічі. Так, днями НКРЕ затвердила нові тарифи на цю послугу для населення, повідомляє УНН-Центр.

Розрахунками тарифів для черкаських споживачів тепла поділилася заступник директора з економічних питань КП "Черкаситеплокомуненерго" Алла Гуц.

"Існує два види тарифу: на 1 гігакалорію та на 1 квадратний метр опалювальної площі. Так от, для споживачів "Черкаситеплокомуненерго" 1 гігакалорія коштуватиме тепер 1 тис. 106,12 грн без ПДВ (було 603,15 грн). З ПДВ (тобто, це ціна за послугу, наприклад, тим, чиї будинки обладнані лічильниками тепла) – 1 тис. 343,77 грн (було 739,96 грн). Ціна зросла майже вдвічі. Те саме – з розрахунку на квадратний метр. Опалення 1 кв. м коштуватиме тепер 32,13 грн. (було 17,69 грн.). Ці тарифи застосовуватимуться з початку опалювального сезону, оскільик наразі діє одноставковий тариф. А от тариф на гарячу воду почне діяти вже з 1 липня. Для тих, хто має рушникосушарки, гаряче водопостачання обійдеться у 77,59 грн, у кого рушникосушарок немає – у 71,50 грн.", – повідомила Алла Гуц.

Вона додала, що підвищення ціни спровоковано зростанням ціни на газ: якщо раніше підприємство сплачувало 2 тис. 960 грн за тисячу кубів, то тепер муситиме платити 6 тис. 809 грн. Вартість газу стає основною складовою в ціні тепла. Алла Гуц розповіла, що частка заробітної плати, закладена в тариф, зменшилася з 14-15% до 3,6%.

Як повідомляв сайт vikka.ua, більше половини черкащан встановили лічильники на воду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині в аварії загинув водій мопеда

На Золотоніщині в результаті аварії загинув водій мопеда – відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Автопригода сталася 20...

На Черкащині родина депутата викупила будівлю колишньої сільради

На Черкащині підприємство, до якого має відношення родина депутат Черкаської обласної ради Ігоря Новицького, придбало будівлю колишньої сільради в...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x