НовиниВолонтери виготовляють "Укропський сухпай" (ФОТО)

Волонтери виготовляють "Укропський сухпай" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Черкаська волонтерська ініціатива "Наш батальйон" розпочала новий проект "Укропський сухпай". Це допоможе зробити харчування військових у зоні АТО більш різноманітним і корисним.

"За цією жартівливою назвою криється серйозна робота з виготовлення домашніх дегідрованих (сушених) страв для бійців у зоні АТО. Саме сушіння – один із найдавніших та ефективних способів консервації продуктів. Переваги цих страв неможливо переоцінити: насамперед безпека – у зневоднених продуктах харчування не розмножуються шкідливі бактерії, грибки чи пліснява. Такі сухі пайки можуть зберігатись до 1 року без втрати якості та поживності! По-друге, при сушінні їжа втрачає 70-90% ваги та об’єму, що значно полегшує її транспортування і зберігання. І по-третє, сушені продукти дуже легко і швидко готувати, більшість з них можна вживати без додаткової обробки, а корисні речовини зберігаються в них повністю", – зазначають волонтери на своїй сторінці у Facebook.

На сьогодні "Наш батальйон" уже розробив невеличке меню. Туди, зокрема, увійшли борщ український, борщ болгарський, суп грибний, другі страви і додатки до них: картопля, в’ялене м'ясо, рис з овочами, гарбузова каша з рисом, гарбузова каша з кукурудзяною крупою, цибуля (до каш і макаронів), морква (до каш і макаронів), гриби, сухарики солоні, сухарики звичайні.

Волонтери потребують допомоги черкасців.

"Насамперед – руками: мити, чистити, різати, терти, шаткувати продукти. Також потрібні продукти та кухонне начиння (ножі, дощечки, шатківниці тощо). Гостро необхідний якісний вакууматор та пакети до нього. Усе, крім продуктів, ми беремо у тимчасове користування і повернемо власнику на перше прохання", – запевняють волонтери.

Для охочих допомогти всі запитання та уточнення за телефонами:
(063)964-83-08 Ірина, (063)227-96-14 Катерина.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x