НовиниВласниця квіткового бізнесу розповіла про смаки черкащанок (фоторепортаж)

Власниця квіткового бізнесу розповіла про смаки черкащанок (фоторепортаж)

-

- Advertisment -

Незважаючи на зростання цін, за якими ніяк не встигають зарплати черкащан, попит на квіти не стає меншим. Як і раніше, на 8 березня жінок радуватимуть яскравими букетами. Найпопулярнішими квітами цього сезону є тюльпани, фрезії, примули та цикламени. Про це сайту vikka.ua повідомила власниця бізнесу з вирощування квітів у теплицях – підприємець Оксана Кузьменко.

За її словами, серед улюблених кольорів весняних букетів панує фіолетово-жовта гама. Такі композиції дарують здебільшого молодим жінкам. Старше покоління більш схильне до класичного червоного кольору. Зрілим жінкам, окрім тюльпанів, заведено дарувати троянди.

"Свіжий букет з тюльпанів та фрезій може простояти 2-3 тижні. Гарно оформлена така композиція вартує близько 200-300 гривень. Найдовше вистоять тюльпани жовтого кольору сорту  Strong Gold. Їхня вартість у нас по 12 гривень. Взагалі тюльпани за нашими гуртовими цінами коштують по 10-15 гривень за штуку", – зазначає власниця квіткової фазенди.

Як повідомила Оксана Кузьменко, в якості більш практичних подарунків жінкам обирають квіти у горщиках. Серед них примула та цикламен. Ці рослини у квітні можна буде висадити на дачі і вони роками будуть радувати око.

Власники квіткових магазинів замовляють квіти з теплиць, починаючи із січня і до Дня Святого Валентина. "Щороку ми аналізуємо, який тюльпан користується популярністю, який краще виростає, і наступного разу висаджуємо його в більшій кількості. Вирощувати тюльпан нескладно, головне – догляд. Куди складніше виростити хризантему. Цій квітці потрібно регулювати світловий режим "ніч -день", – зазначає Оксана Кузьменко.

Професійно квітами жінка займається вже 4 роки, але цю мрію плекала все життя. Сьогодні в її квітнику десятки, а то й сотні видів квітів та рослин.

"Нещодавно зробили для себе відкриття: почали самі вирощувати маргаритки, літники. Раніше черенкували  – тепер висаджуємо", – ділиться новими досягненнями садівниця.

Попит на традиційні для 8 березня квіти зараз шалений. У теплицях Оксани Кузьменко майже не залишилось тюльпанів. Тож охочі закупити їх гуртом вже спізнились із замовленнями.

Серед них – подруги та бізнес-партнери Аліна та Ольга. Дівчата працюють в Москві, але через політичну ситуацію вимушені часто повертатися в Україну. Щоб не втрачати час марно, подруги вирішили спробувати себе у квітковому бізнесі та вже зібрали певну кількість замовлень на виготовлення букетів до 8 березня.

"Торік були модними букети на кшталт радянської листівки: жовта мімоза на тлі красних тюльпанів. Мімози ми замовили аж із Грузії, а от з тюльпанами маємо клопіт. Розраховували, що купимо в черкаських теплицях. Тепер будемо якось викручуватися", – розповіла Аліна.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанок запрошують провести жіночий день із драйвом.

Галина Кобзар

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Антициклон «SERKAN» приносить теплу та сонячну погоду на Черкащину

Завдяки антициклону «SERKAN» у регіоні збережеться сонячна і малохмарна погода з комфортними літніми температурами. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x