Фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірили 7 закладів фаст-фуду. Як результат – призупинення роботи двох закладів громадського харчування, вилучення з обігу понад півсотні кг продуктів харчування невідомого походження та відсторонення від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду 13 працівників. Про це інформує прес-служба управління.
Так, працівники Держпродспоживслужби виявили ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме:
– власники закладів не провели реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів;
– до роботи з харчовими продуктами допускаються особи, в яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;
– відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування;
– не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні даних закладів;
– не проводиться контроль температурного режиму в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів;
– частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою;
– працівники здебільшого не забезпечені дезінфекційними засобами;
– на синтетичні миючі засоби, які персонал вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не надано документи, що підтверджують їх безпечність;
– приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.;
– фізичними особами-підприємцями не надано відповідні документи щодо здійснення утилізації та/або операцій з видалення харчових та інших відходів.
За результатами проведених комісійних обстежень закладів з приготування страв вуличної їжі в Смілі, фізичним особам-підприємцям надано 7 інформаційних листів та рекомендовано:
– 13 працівників закладів тимчасово відсторонити від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;
– з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження;
– призупинити роботу двох закладів для проведення санітарного дня.
Держпродспоживслужба проінформувала органи місцевої влади про виявлені порушення з виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування у вищевказаних закладах.
Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам розповіли, чого не варто їсти біля води.
Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!