НовиниЧеркащинаВилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади...

Вилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади фаст-фуду

- Advertisment -

Фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірили 7 закладів фаст-фуду. Як результат – призупинення роботи двох закладів громадського харчування, вилучення з обігу понад півсотні кг продуктів харчування невідомого походження та відсторонення від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду 13 працівників. Про це інформує прес-служба управління.

Так, працівники Держпродспоживслужби виявили ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме:

– власники закладів не провели реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів;

– до роботи з харчовими продуктами допускаються особи, в яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування;

– не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні даних закладів;

– не проводиться контроль температурного режиму в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів;

– частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою;

– працівники здебільшого не забезпечені дезінфекційними засобами;

– на синтетичні миючі засоби, які персонал вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не надано документи, що підтверджують їх безпечність;

– приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.;

– фізичними особами-підприємцями не надано відповідні документи щодо здійснення утилізації та/або операцій з видалення харчових та інших відходів.

За результатами проведених комісійних обстежень закладів з приготування страв вуличної їжі в Смілі, фізичним особам-підприємцям надано 7 інформаційних листів та рекомендовано:

– 13 працівників закладів тимчасово відсторонити від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження;

– призупинити роботу двох закладів для проведення санітарного дня.

Держпродспоживслужба проінформувала органи місцевої влади про виявлені порушення з виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування у вищевказаних закладах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам розповіли, чого не варто їсти біля води.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Чотири ворожі безпілотники “мінуснули” захисники на Черкащині

З вечора п'ятниці ворог не давав спокою захисникам неба. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. За попередніми даними,...

Городище прощається із полеглим на війні земляком

Трагічна звістка надійшла до Городищенської громади. До рідного міста на щиті повертається Арман Коробчук. Про це пишуть на офіційній...

Цікаве:

Тренди догляду за шкірою у 2025 році: що буде актуальним?

Кожен рік приносить нові тенденції у світі краси та...

Гід із покупки чохла для iPhone 15 Pro Max: як не переплатити?

Смартфон iPhone 15 Pro Max — це не просто...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас