НовиниЧеркащинаВилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади...

Вилучення продуктів і звільнення працівників: у Смілі перевірили заклади фаст-фуду

- Advertisment -

Фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області перевірили 7 закладів фаст-фуду. Як результат – призупинення роботи двох закладів громадського харчування, вилучення з обігу понад півсотні кг продуктів харчування невідомого походження та відсторонення від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду 13 працівників. Про це інформує прес-служба управління.

Так, працівники Держпродспоживслужби виявили ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме:

– власники закладів не провели реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів;

– до роботи з харчовими продуктами допускаються особи, в яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування;

– не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні даних закладів;

– не проводиться контроль температурного режиму в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів;

– частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою;

– працівники здебільшого не забезпечені дезінфекційними засобами;

– на синтетичні миючі засоби, які персонал вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не надано документи, що підтверджують їх безпечність;

– приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами, своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.;

– фізичними особами-підприємцями не надано відповідні документи щодо здійснення утилізації та/або операцій з видалення харчових та інших відходів.

За результатами проведених комісійних обстежень закладів з приготування страв вуличної їжі в Смілі, фізичним особам-підприємцям надано 7 інформаційних листів та рекомендовано:

– 13 працівників закладів тимчасово відсторонити від роботи за несвоєчасне проходження медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання;

– з обігу вилучити понад 52 кг продуктів харчування невідомого походження, без маркування та супровідних документів, які засвідчували б їх якість та походження;

– призупинити роботу двох закладів для проведення санітарного дня.

Держпродспоживслужба проінформувала органи місцевої влади про виявлені порушення з виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування у вищевказаних закладах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам розповіли, чого не варто їсти біля води.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині за добу згоріло понад 10 гектарів сухостою

Упродовж минулої доби на території Черкаської області сталося 15 пожеж на відкритих територіях, унаслідок яких знищено понад 10 гектарів...

На Черкащині шістьом особам повідомили про підозру у вбивстві військовослужбовця

В Умані шістьом місцевим жителям повідомили про підозру у причетності до вбивства військовослужбовця Збройних Сил України. Про це повідомляє...

Цікаве:

Хокей: новини драфту NHL 2025

27 та 28 червня 2025 року пройде черговий драфт...

Підбираємо домашній млин для створення борошна

Сучасний млин для дому – це корисний пристрій для...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас