НовиниВиконкому можна було б не виконувати рішення суду по...

Виконкому можна було б не виконувати рішення суду по полігону – юрист

-

- Advertisment -

Черкаський юрист Наталія Даньковська заявляє, що притягнути виконавчий комітет до відповідальності за невиконання судового рішення щодо "передачі" приватній фірмі земельних ділянок на колишньому військовому полігоні – практично неможливо.

Про це йдеться в другій частині матеріалу vikka.ua "Що буде з полігоном: котеджі, висотки чи смітник" (першу частину читайте ТУТ).

– Виконком – це колегіальний орган, і відповідно притягнути його до відповідальності за невиконання рішення суду дуже складно, а то й практично неможливо. Тому шанси притягнути членів виконкому до відповідальності мінімальні, – повідомила Даньковська.

За її словами, максимум – це "виконавча служба може накласти штраф на виконком і закрити справу в зв’язку з неможливістю виконання".

– Однак я не чула на практиці, щоб в Україні десь таке було, що хоч когось із колегіальних органів було притягнуто до відповідальності, – резюмувала правозахисник.

Нагадаємо, 22 серпня Соснівський районний суд зобов’язав виконком надати двом приватним фірмам (ПАТ "Експоінвест" і "БО "Інтербуд" УСВА) містобудівні умови та обмеження на котеджну забудову близько 10 га землі на полігоні.

5 грудня виконком проголосував за виконання вказаного рішення суду. Проте згодом міський голова Сергій Одарич зупинив дію цього рішення, направивши його на розгляд сесії міськради.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

42-річна керівниця Черкаської обласної прокуратури написала заяву про звільнення

42-річна керівниця прокуратури Черкаської області Катерина Шевцова написала заяву про звільнення. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора України на...

На Черкащині від початку року зупинили майже 3 тисячі нетверезих водіїв

За 10 місяців 2024 року поліцейські Черкаської області склали 2 827 протоколів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння....

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x