НовиниВійськовий музей із Черкащини може переїхати до Польщі чи...

Військовий музей із Черкащини може переїхати до Польщі чи в Білорусь

-

- Advertisment -

Унікальна колекція, яку зібрали в приватному військовому музеї брати Олег і Руслан Бойки з села Шампань Звенигородського району не помішається в маленькому приміщенні. Нині тут 27 тисяч експонатів з усіх епох – від трипільської культури до сучасності. Торік брати взялися за розширення території музею. Про це пишуть "Вісті Черкащини".

– Ми хочемо на 12 гектарах створити експозиції в натуральну величину часів Київської Русі, козацької січі, збудувати ГУЛАГ, щоб відвідувачі могли тут якийсь час побути, поїсти баланду в бараці. Плануємо також побудувати афганське село, так званий кишлак, радянські та німецькі окопи часів Другої світової війни, – розповів Олег Бойко.

Однак реалізувати задум нині неможливо. У братів бракує грошей. Немає їх і у місцевому бюджеті. Єдина надія – на благодійників. За попередніми підрахунками потрібно близько двох мільйонів гривень – і вже можна буде відкрити 2-3 перші зали.

Колекціонерам вже надходять пропозиції перевезти музей до Польщі чи Білорусі. Проте вони не погоджуються на це, бо хочуть, щоб експонати залишилися в Україні.

Брати Бойки розпочали колекціонування шість років тому, коли до їх рук потрапила валіза німецького офіцера часів Другої світової війни. Вона й стала першим експонатом військово-патріотичного музею в їх рідному селі Шампань, де побували вже тисячі відвідувачів з України і з-за кордону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах створюють музей баскетболу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Жителька Золотоніського району вкрала гроші та витратила їх на азартні ігри

Жительці Золотоніського району висунули підозру у незаконному заволодінні чужим майном із використанням електронних систем та вчиненні ряду інших правопорушень....

На Уманщині попрощаються із загиблим воїном

Громада Уманщини попрощається із військовослужбовцем Сергієм Дзюбенком, який загинув, захищаючи Україну. Про це повідомили в пресслужбі Уманської міської ради. Захисник...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x