Дуже часто масло або маргарин використовують у різноманітній випічці, вони стають основою для смаження та складовою ранкового бутерброда. У битві за користь люди поділились на два табори: одні виступають за вершкове масло, інші заперечують його псевдокористь, обираючи маргарин. Для того, щоб дати остаточну відповідь на це запитання, потрібно розібратись.
Трохи про вершкове масло
Експертам складно дати однозначну відповідь. Масло, саме по собі, не є поганим продуктом – усе залежить від того, з чим його порівнювати. Якщо, до прикладу, смажити їжу на вершковому маслі й на оливковій олії, то більше користі буде все таки від першого.
Та якщо говорити про бутерброд із маслом, то тут зовсім інша ситуація, і краще пошукати корисніші альтернативи. Справа в тому, що масло містить у собі велику кількість насичених жирних кислот, які істотно збільшують ризик серцево-судинних захворювань і підвищують холестерин.
Трохи про маргарин
Ще колись маргарин виготовляли шляхом змішування води, молока та жиру яловичини. На щастя, часи змінились, і найчастіше для приготування високоякісного маргарину використовують технологію етерифікації масел. Вона допомагає отримати продукт ідеальної текстури – маргарин у результаті поєднує у собі переважно рослинні олії, які не впливають на здоров`я. Також завдяки етерифікації не утворюються насичені жирні кислоти, що не менш важливо.
Вершкове масло vs маргарин: вердикт
Якщо говорити в загальному, то як вершкове масло, так і маргарин можуть знайти своє місце у раціоні. Головне – знати міру. З огляду на користь, то маргарин, який виготовлений шляхом етерифікації, є однозначно корисніший.
Читайте також: корисні шпинатні млинці зі смачною начинкою за 20 хвилин
Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:
сторінка у фейсбуці,
акаунт в інстаграмі,
ми в TikTok.
Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.