Олександр Марченко, керівник Черкаської дирекції АТ «Укрпошта», поділився власним сімейним рецептом смачного крем-супу із гарбуза:
«Улюбленою стравою моєї родини в осінню пору є корисний, ароматний та дуже смачний крем-суп із гарбуза. Страву досить легко приготувати з доступних продуктів, тому вирішив поділитися рецептом:
очищений гарбуз – 1,3 кг;
картопля – 4 шт;
цибуля – 1шт;
морква – 1 шт;
вершки – 100мл;
сіль, сушений часник – за смаком; олія для смаження.
Процес приготування: злегка обсмажуємо на невеликій кількості олії нарізану цибулю та моркву, додаємо нарізані кубиками картоплю та гарбуз і заливаємо водою. Тушкуємо до м’якості овочів. Зливаємо зайву воду. Рекомендую воду зливати повністю у вільну ємкість (щоб за потреби можна було додати). За допомогою блендера робимо з овочів пюре, додаємо сіль, сушений часник, улюблені спеції та вершки. Доводимо до кипіння.
Страва чудово смакує з сухариками – достатньо порізати хліб кубиками і підсушити на чистій пательні до рум’яності.
Смачної та корисної трапези!