НовиниВандали полюють за майном у черкаських парках (ФОТО)

Вандали полюють за майном у черкаських парках (ФОТО)

-

- Advertisment -

У грудні вандали пошкодили майна в міських парках на більше як 5 тисяч гривень.

– На відновлення інфраструктури йде багато часу й коштів. Ось нещодавно вандали пошкодили один із ліхтарів на пірсі – зірвали "чайку", верхню частину конструкції. Тут же, у воді, близько 10 сміттєвих урн. Більшість правопорушень скоюють у нічний час доби, коли немає контролю громадськості, – говорить начальниквиробництва підприємства Олександр Добровольський.

Нещодавно вночі група молодиків побила вазони для квітів, пошкодила місток у парку "Перемога".

Черкаські парки та сквери охороняють 20 охоронців. Нині вони працюють на основних об’єктах – у парках "Ювілейному", дитячому, Хіміків, "Перемога", "Казка", а також у скверах біля обласної ради та "Юність". У зимовий період кількість охоронців збільшується до 28, бо посилена увага до скверу "Юність", який взимку прикрашають світлодіодні конструкції та новорічні гірлянди.

Щодо останніх, то такими вогниками торік прикрасили міст закоханих у парку Ювілейному, протее вже за кілька днів їх пошкодили, лампочки викрутили й побили. Цьогоріч вона не задіяна.

Серед останніх "подвигів" вандалів – руйнування скульптур на галявині дитячого атракціону в Ювілейному парку.

– Як показує практика, звернення до правоохоронців результату не дають. Жоден зловмисник за час існування комунального підприємства, який "відмітився" в парку, навіть якщо й був затриманий, не покараний. Я стурбований такою ситуацією, тож надіслав депутатський запит міському голові Сергію Одаричута начальнику УМВС України в Черкаській області Владиславу Пустовару з проханням ужити додаткових заходів для забезпечення порядку в парках та скверах, – зазначає директор КП "Дирекція парків" Микола Бондаренко.

Крім того, в КП "Дирекція парків" розглядають можливість співпраці з громадськими формуваннями, які б допомагали моніторити ситуацію в паркових зонах. На підприємстві порахували: тільки в цьому році вандали завдали збитків на понад 100 тис. грн.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині лисиця покусала дитину

У Звенигородському районі лисиця покусала дев'ятирічну дитину. Потерпілій проводять щеплення проти сказу. Про це повідомляє Черкаський ОКЦПХ. У селі Поташ...

У Черкасах запрацював центр рекрутингу української армії

У приміщенні міської ради розпочав роботу перший у Черкасах центр рекрутингу української армії. Це місце, де кожен охочий може...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x