НовиниУкраїнців закликають оформляти субсидії з травня

Українців закликають оформляти субсидії з травня

-

- Advertisment -

Міністр соціальної політики Павло Розенко закликає українців починати оформляти субсидії на оплату за житлово-комунальні послуги в травні. Про це пише "Обозреватель" з посиланням на прес-службу міністра.

За словами міністра, система повністю запрацює в травні, а в квітні разом з рахунками на житлово-комунальні послуги, кожне домогосподарство отримає бланк декларації та бланк заяви на субсидію.

"Підвищення цін на житлово-комунальні послуги відбудеться в квітні, проте основне навантаження буде в жовтні, коли розпочнеться новий опалювальний сезон. Незважаючи на це, я закликаю всіх звертатися за субсидіями якомога швидше – відразу після отримання нових документів", – говорить Розенко.

Згідно з розрахунками, виділених урядом коштів вистачить на 4 мільйони сімей.

Ця реформа відкриє систему субсидій для людей. Вона знімає будь-які несправедливі обмеження, які існували до цього, як наприклад, наявність земельного паю, автомобіля, іншої квартири тощо.

"Єдиний критерій – це доходи сім'ї. Кожному, хто звернеться за субсидією, буде розрахована обов'язкова сума платежу, яку родина повинна сплатити за житлово-комунальні послуги, решту – компенсує держава", – сказав Розенко.

Також він додав, що нова реформована система субсидій є абсолютно новою для України.

"Раніше перед місцевими органами влади стояло завдання заощадити гроші і не дати людині субсидію. Зараз, буквально за 2 місяці, нам треба всім перевернути мозок. Сьогодні місцева влада повинна зробити все, щоб людина отримала субсидію", – наголосив міністр.

Як повідомляло видання, міністр соціальної політики України Павло Розенко розповів, що на сьогоднішній день близько 17 млн українців отримують допомогу від держави. Загальна сума, необхідна на всі виплати, пільги, компенсації, обумовлені в чинному законодавстві, перевищує 200 млрд грн на рік. У держбюджеті немає коштів, щоб виплачувати такий обсяг соціальної допомоги. Тому, настав час частину соціальних пільг скасувати, частину – зробити адресними.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Водій BMW не дотримався безпечної швидкості та в’їхав у відбійник біля Умані

На трасі Київ — Одеса неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода через недотримання водієм безпечної швидкості. Про це повідомляє пресслужба...

На Черкащині тренується національна жіноча збірна з ампфутболу (ВІДЕО)

На базі «Табір Максимум» проходять інтенсивні тренування. Уже в листопаді команда вирушить на чемпіонат світу, в якому візьмуть участь...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x