НовиниУ Звенигородці безробітні обкрадали могили на місцевому кладовищі

У Звенигородці безробітні обкрадали могили на місцевому кладовищі

-

- Advertisment -

Троє безробітних у Звенигородці вирішила підзаробити, викрадаючи вінки та поминальні корзини з могил на місцевому кладовищі. Зловмисників затримано, вони дають покази. Їх дії кваліфіковані за статтею 297 Кримінального кодексу України, інформує УМВС України в Черкаській області.

До Звенигородського районного відділу міліції надійшло повідомлень від 64-річного місцевого жителя про те, що на одному із кладовищ міста невідомі люди збирають з могил вінки, поминальні корзини та палять їх. На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу.

Чоловік розповів правоохоронцям, що живе неподалік кладовища та у вікно побачив дим. Разом зі своїми рідними прийшов на цвинтар і виявив відсутність вінків та поминальних корзин на могилах своїх родичів, які нещодавно були поховані. На околиці кладовища вони побачили невідомих, які збирали вінки з могил та палили їх. Коли громадяни підійшли до них ближче, зловмисники все кинули та втекли.

Проводячи оперативні заходи та перевіряючи осіб, які зловживають спиртними напоями та ведуть антигромадський спосіб життя, працівники міліції отримали інформацію про те, що на території кладовища інколи з’являється жінка з двома чоловіками, які зловживають алкоголем. Їх опис повністю співпадав з описом підозрюваних. Правоохоронці встановили їхнє місцеперебування та доставили їх до райвідділу міліції.

У кабінеті слідчого зловмисники зізналися у вчиненому та розповіли, що постійного місця роботи не мають, перебиваються тим часовими заробітками. Коли кошти скінчилися, вирішили підзаробити саме в такий спосіб: зібрати з могилах похоронні вінки та корзини, обпалити їх та здати на металобрухт. Проте заробити зловмисникам завадили пильні громадяни та правоохоронці.

Поки що за цим фактом слідчим відділенням Звенигородського районного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт терміном до 6 місяців, або обмеження волі до 3-х років, чи позбавлення волі на той же термін.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині цієї ночі збили три ворожі БпЛА: уламки пошкодили інфраструктурний об’єкт

Минулої ночі в області пролунали тривоги через атаку ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. За попередніми...

У Черкасах затримали підозрюваного у крадіжці та зберіганні наркотиків

Днями на вулиці Надпільна поліцейські отримали повідомлення про ймовірну крадіжку мобільного телефону, банківської картки та речей черкасця. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x