НовиниУ зоні АТО загинуло четверо прикордонників із Оршанця (ВІДЕО)

У зоні АТО загинуло четверо прикордонників із Оршанця (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Загинуло четверо прикордонників із Оршанця, які воювали у складі територіального угрупування "Кордон" на ділянках Східного регіонального Управління. Серед загиблих захисників – 45-річний капітан Сергій Лифар, 21-річні Олександр Заєць і Микола Антипін, а  також 19-річний Сергій Бойко.

Сьогодні в Оршанці прощаються із капітаном – заступником начальника мобільної прикордонної застави з персоналу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України Сергієм Лифарем. Він народився у селі Матусів, що на Шполянщині. У 1986 році закінчив навчання в середній школі № 1. Потім його призвали на строкову військову службу у Забайкальському прикордонному окрузі. У 1989 році закінчив школу прапорщиків та після навчання служив старшиною на кількох прикордонних заставах – спочатку на Забайкаллі, пізніше – в Україні. 1994 року закінчив екстерном Інститут Прикордонних військ України, став офіцером.

У 2004 його нагородили медаллю "За бездоганну службу" ІІ ступеня. У 2008 році був звільнений у запас у зв’язку із закінченням строку контракту.13 червня цього року капітана Сергія Лифаря знову призвали на військову службу в зону АТО де він і загинув. У чоловіка залишився син Олександр та донька Марина, 78-річна мати та сестра Галина.

Під час проведення антитерористичної операції загинув уродженець села Селятин Путильського району Чернівецької області Олександр Заєць. Після закінчення школи хлопець вступив до Державного вищого навчального закладу "Чернівецький політехнічний коледж" за спеціальністю "Будівництво та експлуатація будівель та споруд" та здобув кваліфікацію технік-будівельник. Коли в Україні спалахнула війна, він 11 квітня 2014 став курсантом другої навчальної групи 3 відділу підготовки молодших спеціалістів Навчального центру Державної прикордонної служби України.

З 12 червня хлопець виконував завдання з охорони Державного кордону Україниув складі територіального угрупування "Кордон" на ділянках Східного регіонального Управління. Хлопець пішов із життя у 21-річному віці. Вдома у юнака залишився батько Юрій, мати Валентина та брат В’ячеслав.

Ще один один курсант Микола Антипов загинув в зоні АТО. Хлопцеві був лише 21 рік. Олександр  родом із села Римарівка  Красноокнянського району Одеської області. У 2013 році закінчив Котовське медичне училище за спеціальністю "Сестринська справа" та здобув кваліфікацію медична сестра. 11 квітня 2014 року був зарахований курсантом першої навчальної групи 3 відділу підготовки молодших спеціалістів Навчального центру Державної прикордонної служби України. З 9 червня виконував завдання з охороні Державного кордону України.

Вдома у хлопця залишилися батько Павло, мати Людмила та сестра Марина.

Наймолодшому загиблому Сергію Бойку було лише 19 років. Злопець із невеличкого селища міського типу Крижополя, що на Вінниччині. Юнак здобув повну середню освіту та фах столяра і пакетника ІІІ розряду в Крижопільському професійному будівельному ліцеї, який закінчив 2014 року.

Джерело: Черкаська міська рада

Сергій разом із Сашком Зайцем та Миколою Антиповим пішов у Оршанецький центр, щоб стати прикордонником. Із 12 червня він захищав Батьківщину вже в зоні АТО. Вдома у нього залишилася мама та старший брат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах машина збила жінку, постраждала померла у лікарні

В ДТП у Черкасах постраждала жінка, вона померла у лікарні. Повідомляє Поліція Черкащини. ДТП сталася вранці на вулиці Чигиринська у...

У Черкасах провели в останню путь двох бійців – медика і сапера

У Свято-Михайлівському кафедральному гарнізонному соборі провели в останню путь двох військових, які до останнього боронили суверенітет України. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x