НовиниЧеркащинаУ Золотоноші відкрили профілактичний скринінговий центр для жінок (ФОТО)

У Золотоноші відкрили профілактичний скринінговий центр для жінок (ФОТО)

-

- Advertisment -

16 жовтня в Золотоноші офіційно відкрили скринінговий центр "Здоров’я жінки". Розпочав свою роботу він у червні цього року. Зараз тут компактно функціонують три кабінети: УЗД, кольпоскопії та мамографії. Це п’ятий подібний заклад, що працює на території Черкаської області, пише "Інфоміст".

З моменту початку своєї роботи заклад уже прийняв 639 жінок у мамографії, близько 400 – оглянули завдяки УЗД та в кабінеті колькоскопії.

"Жінки записуються попередньо. Огляд проходять без направлення. Все в одному приміщенні. Не треба бігати по поліклініці: в одному місці вона може прийти і обстежити всю жіночу сферу. Комфортно, зручно й економить час. За півтори-дві години повністю проводиться обстеження", – розповідають в центрі.

Як пояснив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, об’єкт створено на умовах співфінансування коштами ДФРР та місцевих бюджетів.

"Це останній, п’ятий скринінговий центр здоров’я жінки в області. Загалом на всі центри пішло 19 мільйонів гривень. Половина – це місцевий бюджет, половина – кошти ДФРР. На скринінговий центр в Золотоноші витратили близько 4,9 мільйона, – говорить Ткаченко. – Наступні етапи реформування – це екстренна медична допомога, сільські амбулаторії. Заклади мають бути забезпеченими всім необхідним обладнанням, особливо тим, що дозволить надавати якісну допомогу на відстані. Відзначу, що Золотоніський район підготовленій до реформи".

Головний лікар обласного онкодиспансеру Віктор Парамонов – ініціатор утворення такого закладу.

"Кожна витрачена на центр гривня повернеться нам сторицею, – каже лікар. – На таких профілактичних центрах, на таких технологіях працює зараз вся Європа. Тут діє стратегія одних дверей: жінка їх відкрила і отримує все, що їй потрібно. Тут можна все зробити і проконсультуватися дистанційно. Обладнання виявляє проблеми на початкових стадіях, що сприяє ефективному лікуванню", – розповів медик.

Парамонов додав, що, наприклад, новий мамограф, яким обладнано центр, бачить в організмі новоутворення розміром від одного міліметра, а старі не бачили навіть півсантиметрові. Це п’ятий подібний центр, що функціонує в області: уже відкриті і працюють центри у Черкасах, Смілі, Звенигородці та Умані.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині п'ятирічна дитина з батьками отруїлася грибами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині виявили росіянина, який незаконно перебував в Україні

На Черкащині 51-річного громадянина росії, який незаконно перебував в Україні, зобов’язали залишити країну до 18 жовтня 2024 року. Про...

Скандинавський антициклон приніс холодні ночі на Черкащину

Скандинавський антициклон приніс на Черкащину холодні ночі через циркуляцію північних вітрів, які постачають холодне повітря. Про це повідомляє Черкаський...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x