НовиниУ сонячному Маямі черкащанка допомагає народжувати та навчає української...

У сонячному Маямі черкащанка допомагає народжувати та навчає української мови

-

- Advertisment -

Майже три роки тому вони поїхали народжувати до Америки та так і не повернулися на Батьківщину. У сонячній Флориді родина черкащанки Анни Красовської спонтанно організувала власну справу. Тепер вони допомагають народжувати вихідцям із пострадянського простору у Маямі. А ще на чужині жінка допомагає юним українцям пригадувати і збагачувати рідну мову. Своїм життєвим досвідом жінка поділилася із сайтом vikka.ua.

"Про можливість народження другої дитини в Америці мені розповіли куми і я загорілася цією ідеєю. Взялася вивчати це питання, і вже за дев’ять місяців ми народили в Маямі хлопчика. Після цього всі наші знайомі та друзі почали звертатися до нас за порадами, консультаціями. І в якийсь момент ми зрозуміли, що це можна робити професійно та відкрили з чоловіком консалтингову компанію. Надаємо повний спектр послуг із супроводу пологів у США. Більша частина клієнтів – це саме українці. Дізнаються від нас по "сарафанному радіо", навіть рекламуватися потреби немає", – розповідає Анна.

З чоловіком Славою, донькою Євою та сином Глібом

Наразі компанії українців уже 2 роки. За цей час за їхнім посередництвом у США народилося більше трьох десятків малюків. Були їхніми клієнтами і відомі медійні персони, але інформація про них є конфіденційною. Хоча прізвище одно із селебріті таки довзолили розкрити. Це український підприємець, медіамагнат Валід Арфуш.

"Наша співпраця із майбутніми мамами починається задовго до їхнього приїзду – із підготовки документів та оформлення візи. Далі зустрічаємо клієнтів в аеропорту. Радимо приїжджати на 34-35-му тижні – на пізніших термінах літати важко для самої майбутньої матусі, та й авіакомпанії не пускають на борт літака вже після 35-36-го тижня. Тут заселяємо майбутніх батьків у завчасно підібране житло, відвідуємо з ними лікарів, проходимо всі необхідні тести та здаємо аналізи. Паралельно проходимо курси з підготовки до материнства, перинатальні масажі та загалом супроводжуємо наших майбутніх батьків у всьому, що може знадобитися, коли ти потрапляєш у чужу країну. З настанням пологів ми надаємо повноцінний супровід кваліфікованим медичним перекладачем на час пологів та перебування породіллі у госпіталі. Після цього оформлюємо весь необхідний пакет документів малюка. Зазвичай матусі у нас перебувають два-три місяці, дехто може дозволити собі й більше", – пояснює черкащанка.

З Валідом Арфушем

Специфіка роботи на два континенти передбачає те, що менеджери мають знати дві мови, тож у компанії працює діаспора.

"Кожного разу я бачу різницю в підходах до роботи. Американці надзвичайно віддані тому, чим займаються, і несуть повну відповідальність за свою роботу. Для наших менеджерів таке правило, на жаль, не завжди діє. Вони ставляться до роботи, наче вона одноденна", – зазначає Анна Красовська.

Сказати, що у США та Україні ставлення до пологів різне, – це нічого не сказати. Тамтешній сервіс можна порівнювати хіба що із приватними київськими медичними центрами, хоча і тут є нюанси, а про державні заклади взагалі мова не йде.

"Можна збудувати шикарні клініки, придбати туди надсучасне обладнання, але ментальність персоналу так швидко не зміниш. Тут медичні працівники працюють з посмішкою та взагалі не мають зацікавленості у грошах. Вони знають, що виконують свою роботу, і ніхто не заглядає в кишеню, не чекає на додаткову винагороду. Я часто буваю на пологах і бачу, як медсестри, приймаючи за зміну до 10-12 діток, кожному малюку допомагають з’явитися на світ, наче це для них уперше і востаннє. Вони настільки викладаються для мами і дитинки. Це дуже зворушливо", – розповідає черкащанка.

У той же час Анна Красовська констатує: американські лікарі чітко слідують усім процедурам та протоколам і зайвий раз не ризикуватимуть. Якщо, до прикладу, через обвивання дитини пуповиною будуть показання до кесаревого розтину, вони його і зроблять та не будуть намагатися приймати звичайні пологи.

"При звичайних пологах дівчата перебувають у лікарні два дні. Медсестри і весь персонал робить настільки багато роботи за ці дні, щоб молодих мам підготувати до виписки, що ті їдуть спокійно додому, знаючи, як поводитися з новонародженим і як справлятися зі своїми потребами. У такі моменти я згадую своє перебування у черкаському пологовому, коли народжувала доньку і провела в лікарні п’ять днів. Спогади не з найприємніших. Коли десь на поверсі єдиний туалет і душова кабінка, і добре, що ще є тепла вода. Тут для кожного клієнта окрема власна палата з власною туалетною кімнатою та усіма надсучасними речами, які так потрібні в цьому стані. А ще там зможе розміститися і тато. Меню триразового харчування узгоджується щодня. Персональні медсестри відвідують матусю і малюка щогодини", – зазначає Анна.

Черкащанка відмічає і систему охорони в американських клініках. Там безпека малюка – в пріоритеті.

"Коли народжується дитинка, у неї беруть відбиток ніжок та чіпляють спеціальний браслет, який має сигналізацію. У разі, якщо малюк зникає, в клініці одразу вмикається сигналізація та всі двері блокуються до того часу, доки його не знайдуть. На ручку дитинки ще чіпляють другий браслет зі штрих-кодом. Він ідентичний з тим, що і в батьків. Кожного разу медсестра порівнює ці браслети, щоб пересвідчитись, що дитинка і батьки належать одне одному", – розповідає Анна.

Окрім медичного сервісу, який ще потрібно пошукати в Україні, народжувати до Штатів їдуть за американським громадянством. Хоч Америка наразі перебуває у підвішеному стані, очікуючи на реформи від нового президента, та 14 поправка до Конституції ще діє. Вона передбачає надання громадянства будь-якій особі, яка народилася на території США.

"Зараз поки що це законодавство працює і багато батьків їдуть сюди народжувати, щоб дитина, підрісши, могла обрати, в якій країні жити. До того ж громадянство дає чималі бонуси і тим, хто здобуватиме тут вищу освіту. Американці мають право взяти кредит на навчання у будь-якому коледжі країни і отримати одну з найкращих освіт", – констатує Анна.

Роботу в консалтинговій компанії черкащанка вдало поєднує ще й із громадською діяльністю. Аби її діти не забували рідну мову, Анна вирішила організувати недільну школу при церкві. Дуже швидко така ініціатива припала до душі й іншим, тож зараз недільна школа стрімко розвивається.

"Доля часто підкидає нам сюрпризи. В Україні, закінчивши виш за педагогічною спеціальністю, я тільки кілька років працювала за отриманим дипломом. Далі життя змінило напрями і мені довелося займатися іншими справами. А тут, у Флориді виключно на власному ентузіазмі я почала викладати українську мову при українській церкві. В Америці церква – це дещо інше, ніж в Україні. Якщо в Україні в церкву ідуть виключно до Бога, то у Штатах вона ще є місцем, де об’єднуються люди зі спільним корінням. Так в українській церкві збираються всі українці, або діти українців, які вже народилися в Америці, але не хочуть забувати традиції своїх батьків та дідусів. В нашій церкві наразі є троє близьких мені земляків і ми частенько за кавою згадуємо Черкаси", – розповідає Анна.

Відмінності в освітніх галузях України та США були ключовими факторами для підтримання такої школи.

"Навчання в американських школах починається з серпня, а не так, як у нас – 1 вересня. Діти просто приходять у школу і розходяться по класах – жодних святкувань і вітань з новим навчальним роком. Ми ж, пам’ятаючи українські шкільні традиції, у своїй недільній школі зробили свято Першого дзвоника з цікавою лінійкою та нашими піснями. Діти були у захваті. Потім всі батьки підходили  і казали, що це свято було і для них, бо бачили щастя в очах дітей. Ми підтримуємо всі українські свята, та дотримуємось усіх традицій саме для того, щоб все це глибоко відкладалося і закарбовувалося на підсвідомому рівні у наших діток", – наголошує Анна Красовська.

Усі світлини надано героїнею публікації

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка знайшла свою любов та покликання в Австралії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Побив до смерті: жителя Черкас судитимуть за бійку

Повідомлено про підозру жителю м. Черкаси, який завдав тілесні ушкодження знайомому, від яких останній помер. Повідомляє Черкаська обласна прокуратура. Повідомлено...

Черкаська поліція розшукує водія, який збив людину і втік

У Черкасах поліцейські розшукують водія, який збив пішохода і втік з місця ДТП. Про це пише Поліція Черкащини. Сьогодні вранці...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x