НовиниКриміналУ Смілі «кримінальний авторитет» побив ексвійськового: реакція влади...

У Смілі «кримінальний авторитет» побив ексвійськового: реакція влади і правоохоронців

-

- Advertisment -

У Смілі чоловік, якого називають місцевим «кримінальним авторитетом», побив колишнього військового. Відео побиття було опубліковано у місцевих пабліках. Нині правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а в місцеві депутати скликали позачергове засідання Смілянської міської ради.

Що сталося у Смілі?

На початку вересня у місцевих пабліках було оприлюднено відео у центрі Сміли. На кадрах видно, як група молодиків спортивної статури сперечається з людиною у військовій формі. Під час суперечки один із чоловіків двічі б’є військового по обличчю.

Як вдалося зясувати пізніше, чоловік у військовій формі – колишній військовий Анатолій Гончаренко. Він є ветераном  російсько-української війни, служив в одному з бойових підрозділів Сил спеціальних операцій, був демобілізований.

Чоловік, який двічі вдарив військового, місцевий кримінальник Вадим Долотенко. До цього він уже мав неприємності із законом і навіть був засуджений. Згідно публічної інформації він фігурує у кримінальних провадженнях, які пов’язані з нанесенням тілесних ушкоджень та грабежами. У березні цього року навіть був вирок – рік ув’язнення, який замінили на покарання умовним терміном. У Смілі його називають «Вадя Шерсть»

У поліції розяснили, конфлікт на дорозі між водіями транспортних засобів стався 3 вересня неподалік села Ротмистрівка. Як встановили поліцейські, напередодні інциденту в одному з авто їхали батьки колишнього військовослужбовця, в іншому — жителі Сміли. Конфлікт виник через те, що один із водіїв створив аварійну ситуацію.

Про те, що сталося, батьки розповіли сину – колишньому військовому, а також вказали, що бачили автомобіль, який їх «підрізав» у селі Ташлик. Тож син вирішив розібратися з водієм, втім, приїхавши на місце, водія не виявив. Натомість зняв із транспортного засобу державний номерний знак і написав у соціальній мережі допис з проханням допомогти йому встановити власника. Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку.

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції оперативно прибули на місце події. Вони провели першочергові дії, опитали учасників та викликали швидку медичну допомогу. Поліцейські супроводили автомобіль медиків та колишнього військового до лікарні, де його оглянули лікарі. У медичному закладі 37-річний чоловік відмовився від госпіталізації. Окрім того, спілкуючись з поліцейськими, він вказав, що претензій ні до кого не має та написав зустрічну заяву, в якій просив не проводити подальші дії й припинити розгляд справи.

Анатолій Гончаренко навіть опублікував відео з вибаченнями, де заявив, що мовляв, «не розібрався у ситуації».

Позачергова сесія міської ради

Під час засідання сесії Смілянської міської ради один із депутатів оприлюднив аудіо. Зясувалося, що Долотенко телефонував Анатолію Гончаренку і вимагав, щоб той протягом півгодини оприлюднив на своїй сторінці відео з вибаченнями, а то мовляв, він приїде до його «батьків і там буде інша розмова»

Розмова супроводжувалася матюками і образами у бік колишнього військового.

Реакція влади і правоохоронців

Реакція Голови МВС України Ігоря Клименка:

«Ганебна ситуація у Смілі.

Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів.

Все, що відбулось, отримає належну і жорстку реакцію правоохоронців.

Вже розпочато кримінальне провадження. Всі факти будуть встановлені.

Голова Нацполу доповів мені про перші результати та розпочату службову перевірку щодо дій (чи, вірніше, можливої бездіяльності) місцевих поліцейських.

Щодня Україна протистоїть жорстокому ворогу завдяки хоробрості наших Сил оборони та безпеки, всіх наших воїнів.

І кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути»

Реакція голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця:

«Ганебний випадок у нашій Смілі.

Не про вдячність і шану до Захисників і Захисниць України.

Інцидент, що повинен мати належну оцінку й реагування від правоохоронців. А винні – притягнуті до відповідальності.

Випадок, який повинен стати уроком для всіх. Особливо для тих, хто й досі не зрозумів, що триває війна».

 

За фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) ККУ.

Всі винні будуть притягнуті до відповідальності.

Щодо дій поліцейських керівництвом главку розпочато службове розслідування. Розслідування знаходиться на контролі Голови Національної поліції.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Побив до смерті: жителя Черкас судитимуть за бійку

Повідомлено про підозру жителю м. Черкаси, який завдав тілесні ушкодження знайомому, від яких останній помер. Повідомляє Черкаська обласна прокуратура. Повідомлено...

Черкаська поліція розшукує водія, який збив людину і втік

У Черкасах поліцейські розшукують водія, який збив пішохода і втік з місця ДТП. Про це пише Поліція Черкащини. Сьогодні вранці...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x