НовиниУ Моринцях праправнук Шевченка долучився до оновлення заповідника (ВІДЕО)

У Моринцях праправнук Шевченка долучився до оновлення заповідника (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Моринцях оновили алею історико-культурного заповідника. Її ще півстоліття тому заклали тут видатні культурні та громадські діячі. Цьогоріч парк розширили на кілька десятків молодих дубів. Іменне деревце висадив і праправнук Тараса Шевченка, йдеться в сюжеті "ВІККА-НОВИН".

Із молитвою до роботи беруться земляки Великого Кобзаря. Гуртом прибирають історико-культурний заповідник. Тут росте іменна алея дубів. Висадили її півстоліття тому діаспоряни – учасники міжнародного форуму до річниці від дня народження видатного поета. Нащадки вирішили продовжити алею, вшанувавши великого Кобзаря. 

Пліч-о-пліч нову алею висаджують місцеві жителі. А ще – гості зі Львівщини та духовенство.

– Вшанувати його пророчий дух, який говорив про те, що справді наша українська земля стане джерелом воскресіння нашого народу, нашої держави, – каже глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук

Почесну місію, засукавши рукава, виконує і нащадок Великого Кобзаря. Праправнук Шевченка у четвертому коліні говорить: дубові алеї з’являються в кожному селі, до якого мав стосунок його славетний пращур.

– Ще 9 березня 1914 року родичі зібралися в Керелівці і на 100-річчя від дня народження Тараса теж посадили дубочки, яким зараз уже сто років. І ми ці традиції продовжуємо, – запевняє праправнук Т. Шевченка Микола Лисенко.

Відновлення парку та дубової алеї – мета благодійного проекту – Восьмого аукціону надій "Шевченко лів". Гроші збирали на благодійних концертах і різних студентських заходах.

– Цього року рекордна сума – більше 400 тисяч гривень. Ці гроші ми витратили на реконструкцію цього парку, – розповідає співорганізатор акції Надія Панкратова.

Усі зібрані гроші витратили на відновлення парку. Працювали кілька місяців. Встановили огорожу, лави, вистелили доріжки. Просто в парку тепер є навіть буккросингова шафа із книгами українських письменників. Аби кожен охочий міг прийти сюди та відпочити з користю для душі та думок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нічні тривоги на Черкащині: збито 14 ворожих БпЛА

Черкаська область провела ніч під тривогами через ворожі безпілотники, які рухалися з різних напрямків та змінювали маршрути. Про це...

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x